Dat ben ik.

Ik luister naar de naam Wendy, op deze blog maar ook daarbuiten. Mijn ouders noemen mij regelmatig Muts, dus naar die naam luister ik ook, maar ik vind Wendy toch echt leuker.

Ik ben in oktober jarig en – toevallig of niet – in veel opzichten een Weegschaal. Een idealist, altijd en overal op zoek naar het beste, het mooiste, het leukste…

Helaas kan ik ook enorm twijfelen, wat mijn zoektocht behoorlijk vertraagt.

Tot nu toe – ik ben net de 30 gepasseerd (ai ai) – heb ik in ieder geval ontdekt dat ik dol ben op reizen en op alles wat met taal en cultuur te maken heeft.

In 2016 ben ik naar Breda verhuisd, terug naar mijn West-Brabantse roots, en dat bevalt prima. Daarvóór heb ik tien maanden in Polen gewoond. Zowel hier, op mijn eigen weblog, als op de weblog van het Multicultural Language Cafe (waar ik mijn EVS-project deed) kun je daar bewijzen van vinden.

Een foto van mezelf, Wendy, in Italië

Waarom deze blog?

Omdat ik van schrijven houd. (En van fotograferen, tekenen, webdesign, enzovoorts.)

Om al doende grip te krijgen op de floepigheid van mijn leven.

Omdat ik ooit een boek wil schrijven. Deze weblog zou weleens een goede oefening kunnen zijn.

Omdat het een kleine stap is in de goede richting. Ik ben ervan overtuigd dat er op deze wereld meer toffe mensen rondlopen dan sommige media en politici ons doen geloven. Ik wil dat positieve geluid een plek geven (en met andere makers in contact komen).

Omdat ik dit wil.

Daarom.

25 vragen in 52 weken

Wil je mij nóg beter leren kennen? Dit jaar heb ik mezelf voorgenomen om 25 vragen uit een artikel van Santé Magazine te beantwoorden, in willekeurige volgorde (met dank aan de Random Number Generator van Google).

De vragen staan op volgorde van het artikel, met tussen haakjes de volgorde waarin ik de vragen ga beantwoorden.

Wie is Wendy? 25 vragen, 25 antwoorden!