Meteen naar de inhoud
mooie zonsondergang in Breda

Waar krijg ik energie van? [25 vragen in 52 weken, deel 10]

Vandaag deel 10 van de 25-in-52-serie. (Wow, we zijn al bijna op de helft!) Met het antwoord op de vraag “Waar krijg ik energie van?”.

Om het een beetje interessant te houden, laat ik eten, drinken en slapen even buiten beschouwing. Hoewel ik daar natuurlijk ook energie van krijg. Maar wie niet?

Dus, waar krijg ik nog méér energie van?

 • Dansen! Met stip op 1. Van kletsen in een kroeg raak ik snel uitgeput, maar zet mij op de dansvloer en ik hou het tot twee uur ’s nachts vol. Minstens.
 • Sporten! Al is de energie vlak na een sportsessie soms heul ver te zoeken.
 • Reizen! Inclusief dagjes uit. Dat kost ook een boel energie, maar inclusief voor- en napret levert het toch een positief energiesaldo op.
 • Fröbelen! Daarmee bedoel ik schrijven, foto’s bewerken, een cadeautje in elkaar draaien, verven, een nieuw logo maken voor mijn weblog… (Al gezien?) Kortom, knutselen voor volwassenen, eigenlijk.
 • Roddelen! Schandalig, ik weet het. Maar ik kan er – mits het een beetje vriendelijk blijft – zó van genieten.
 • Alleen zijn! Ik hou van gezelligheid, maar ik heb ook een flinke dosis me-time nodig om mijn energieniveau op pijl te houden. (#introvert)
 • Verliefd zijn! Is niet eindeloos vol te houden – godzijdank – maar die fase waarin je als een Duracell-konijntje ALLES aankunt… Of denkt te kunnen… Heerlijk.
 • Knuffelen! De ene knuffel is de andere niet, maar soms levert het een berg energie op.
 • Lichaamsverzorging! Dus toch eten, drinken, slapen. Maar ook een behandeling bij de pedicure, of een maskertje, of een dagje sauna, of, nou ja, enzovoorts.
 • Complimentjes! Mondeling, op een kaartje of hier, op mijn blog.
 • De zon! Als ‘ie schijnt vind ik het leven echt een stuk makkelijker.

En jij? Waar krijg jij energie van?

Vorige week: “Waarmee ben ik onlangs gestopt?”
En de volgende keer: “Wat is mijn houding ten opzichte van het leven?”

6 reacties op “Waar krijg ik energie van? [25 vragen in 52 weken, deel 10]”

 1. Reizen kan op korte termijn afmattend zijn. Ik slaag er elke keer opnieuw in om veel te veel te willen in een dag. Te voet dan nog. Gelukkig heb ik al geleerd een extra dag verlof te nemen. Maar op lange termijn kom ik daar ontzettend geinspireerd van terug en mentaal opgeladen ook.

  1. Hardlopen heb ik ook een tijdje gedaan, maar nu haal ik mijn energie uit andere vormen van sport. En dat ligt niet aan het hardlopen trouwens, maar aan mijn dure sportschoolabonnement. 😉

 2. Leuk lijstje. Bij mijn zijn veel van de dingen die erop staan juist energieslurpers;). Behalve alleen zijn en fröbelen dan. Daar krijg ik ook energie van. Wacht, en de zon naturlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *