Meteen naar de inhoud
Brabantpark, Breda

Waar word ik blij van, deze dag? [25 vragen in 52 weken, deel 18]

Eerder dit jaar heb ik jullie laten weten waar ik energie van krijg. Een lijst vol leuke dingen, die met geen mogelijkheid in één dag te proppen zijn. Voor de 25-in-52-vraag van deze week heb ik juist een dag lang, heel mindful, geregistreerd waar ik blij van word. Van overduidelijke blijmakers/energiebommen tot hele kleine momentjes.

Het is zondagochtend 8 september. Gisterenavond had ik een verjaardagsfeestje in Leerdam. Rond half één was ik thuis, en daarom word ik (voor mijn doen) best laat wakker. Als in, half negen.

Sinds een week of twee ben ik iets nieuws aan het proberen. Het eerste uur nadat ik opsta, is 100% schermloos. Geen telefoon, laptop, tablet, of televisie. En mensen, ik ben om. Ineens heb ik elke dag tijd om te mediteren, af te wassen, wat dingetjes op te ruimen, prioriteiten te stellen… Het is soms even door de zure appel heenbijten, maar de dag beginnen met een opgeruimd hoofd en huis is zó fijn!

Bijkomend voordeel is dat ik tegen de tijd dat ik ein-de-lijk op mijn laptop en telefoon mag kijken, daar ook serieus zin in heb. En veel gerichter op zoek ga naar de dingen die ik echt wil weten. In plaats van dat ik me volautomatisch op laat slokken door die schermen.

Berichtjes van een paar vriendinnen. “Bedankt voor de cadeaus en gedicht ❤️”, “ik vond het ook gezellig!”.

De rest van de ochtend ben ik lekker lui. Ik prul een beetje in Canva – digitaal knutselen, yay – en verorber een aflevering van RuPaul’s Drag Race (seizoen 11).

Na het middageten ga ik naar de sportschool. Vandaag doe ik dat te voet, want mijn fiets staat bij de fietsenmaker en ik vind het onzin om voor dit ene retourtje een OV-fiets te huren. Op de heenweg valt het me op dat de zon veel warmte geeft – voor niks een jas meegenomen… – en dat er nog best wat verschillende kleuren te zien zijn buiten. Ook al zijn de meeste bloemen al uitgebloeid.

Daarna een uurtje BodyPump. Als je mij vijftien jaar geleden verteld had dat ik sporten ooit leuk zou gaan vinden, had ik je vierkant uitgelachen. Maar het is toch echt zo. Muziekje erbij en gáán!

Onderweg terug naar huis loop ik even binnen bij de Albert Heijn, voor mijn wekelijkse boodschappen daar. Ik heb thuis nog een paar rode bieten liggen, en daar moet ik nog iets van proteïnen bij hebben. “Gehaktballen” is mijn eerste, tweede en derde idee, maar da’s niet vegetarisch. Pas als ik bij de zuivel sta, bedenk ik me dat geitenkaas en rode biet ook goed samengaan. Erg blij met dat inzicht. #keukenprinses

Als ik mijn fiets straks terug heb, pak ik die weer lekker, maar door het park lopen – en dit uitzicht tegenkomen – heeft ook wel iets.

Brabantpark, Breda

’s Avonds staat er risotto met rode biet en geitenkaas op het menu. Bestaat er misschien, naast koffiedik en theeblaadjes lezen, ook zoiets als rode biet lezen? Ik zou graag weten wat mij in de toekomst te wachten staat. Iemand?

een bord met sporen van rode biet

Om acht uur ’s avonds heb ik nog een Skype-meeting met twee collega-trainers, voor een internationale bijeenkomst in oktober. Op zondagavond werken klinkt waarschijnlijk niet als iets om blij van te worden, maar aangezien ik verder op dit moment geen werk heb, maakt het me geen zier uit. (En de kick-off aflevering van Boer Zoekt Vrouw was vorige week, dusseh, no problemo. 😀 )

We lachen wat af tijdens de meeting, en toch krijgen we veel gedaan. Ik ga met een voldaan gevoel naar bed.

Wat waren jouw blijmakers vandaag?

Twee weken geleden: “Welke kanten van mezelf stop ik het liefst weg?”
En de volgende keer: “Wie inspireert mij?”

3 reacties op “Waar word ik blij van, deze dag? [25 vragen in 52 weken, deel 18]”

  1. Wat een heerlijk lijstje. En helpt mij vaak ook goed om op het einde van de dag te kijken naar wat wel goed ging, om zo toch de positieve puntjes te blijven zien, ook als het even wat minder gaat wat betreft mijn depressie.

  2. Dat klinkt als een goed idee die schermloze tijd. Ik ben op dit moment vooral blij dat ik niet meer misselijk ben (van de koffie) en dat mn vriend aan het koken is. Wat een mooie omgeving heb jij zeg.

  3. Mooie vraag en een fijn antwoord met zoveel blijmakers op een dag. Ik schrijf elke dag één ding op waar ik blij mee ben/dankbaar voor ben. Zelfs dat vind ik niet altijd simpel, maar het maakt me wel heel bewust van kleine gelukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *