Meteen naar de inhoud
een vlinder op een bloem

Hoe ziet mijn ideale dag eruit? [25 vragen in 52 weken, deel 13]

Welke dag leent zich beter voor de vraag “Hoe ziet mijn ideale dag eruit?” dan de langste dag van het jaar? Geen, toch?

(En ja, de volgorde van de vragen is nog steeds compleet willekeurig. Ik heb vanmorgen weer een paar nummers uit Googles ‘random number generator’ getoverd, want anders had ik jullie niet kunnen vertellen welke vraag er over twee weken aan de beurt is.)

Op mijn ideale dag word ik wakker van de zon die door de gordijnen piept.

Maar niet te vroeg! Qua start van de dag vind ik juni dus eigenlijk helemaal niet zo ideaal. Geef mij maar een dag in maart of september, als de zon rond zeven uur opkomt.

En de kans op “wakker worden met tig muggenbulten erbij” een stuk kleiner is.

(Ik ga hier mijn ideale dag beschrijven, dus dan krijgen jullie ook Mijn Ideale Dag. Een dag zonder jeuk en andere ongemakken.)

Vervolgens heb ik genoeg tijd om op gang te komen en goed te ontbijten. Mijn zoldertje ziet er netjes uit – da’s meestal een teken dat ik de dag ervoor bezoek gehad heb 😉 – of misschien ben ik wel wakker geworden in een leuk ho(s)tel, met een ontbijtbuffet. Da’s ook best ideaal.

En als ik in de spiegel kijk, kijkt een stralende Wendy terug. Op deze dag geen pukkels of een bad hair day.

Eenmaal buiten voelt de lucht zacht aan. Niet als kleine steekjes in mijn huid, of als een klap in het gezicht, maar als een vriendelijke omhelzing. Snap je wat ik bedoel? Dat je buiten komt en denkt: “Hè, lekker.”

Er staat sowieso iets actiefs & gezelligs op het programma. Dat kan een uurtje Zumba zijn, of een bezoek aan het strand, een sauna of de Efteling. Of een mooie wandeling of boottocht. Misschien spring ik ’s avonds laat de dansvloer op met een paar vriend(inn)en. Misschien lukt het me zelfs om een paar activiteiten te combineren. Het is een ideale dag, dus waarom niet?!

En als het even kan, een date erbij. Of wat flirterige berichtjes via WhatsApp. Geen perfecte dag zonder vlinders.

Toch wil ik ook een moment voor mijzelf. Als ik de hele tijd, van het moment dat ik opsta totdat ik terug in bed plof, mensen om me heen heb, dan is het misschien een fantastische dag, maar ook een onwijs vermoeiende.

Dus werk ik ’s ochtends in mijn eentje aan een nieuwe blogpost. Of kruip ik ’s middags even weg met een goed boek. Of iets anders. (Een sessie achter de piano. Mijn fotocamera. Een online cursus. Een IKEA-bouwpakket. Ja, in mijn ideale wereld komen IKEA-bouwpakketten voor.)

En ’s avonds lekker samen eten, in een restaurant of ergens thuis. Toetje erbij. Of een Leffe Blond. Heerlijk.

Herken jij dit? Of ziet jouw ideale dag er heel anders uit?

Twee weken geleden: “Maak ik vooral keuzes vanuit mijn hoofd of vanuit mijn hart?”
En de volgende keer: “Waar ben ik bang voor?”


Foto: “Butterfly” door Jason Shallcross, licentie CC BY-NC 2.0

2 reacties op “Hoe ziet mijn ideale dag eruit? [25 vragen in 52 weken, deel 13]”

  1. Anders maar dingen ook wel hetzelfde. Ik heb niks met de zomer, september en oktober zijn favoriet. Ik vind het wel grappig dat je IKEA als iets ideaals ziet. Ik ben dol op IKEA maar laat anderen mijn zooi in elkaar zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *