Meteen naar de inhoud

Van welke complimenten gaan mijn ogen stralen? [25 vragen in 52 weken, deel 21]

Een complimentje krijgen is bijna altijd leuk. Al is het nog een hele kunst om ze op de juiste manier te geven, en te ontvangen. Maar goed. Van welke complimenten word ik meestal zielsblij?

Complimenten waar mijn ogen van gaan stralen:

 • “BEN JIJ AL 30?! Ik dacht dat je ongeveer even oud was als ik.” – Iemand die ongeveer 23-26 jaar jong is en dit tegen mij zegt, jaaaaa, die scoort punten! Gelukkig overkomt me dat best vaak. Mijn innerlijke en uiterlijke leeftijd matchen dus nog wel met elkaar. Alleen mijn officiële leeftijd klopt niet.
 • “Mooie tekst / foto.” – Commentaar op mijn schrijfsels en foto’s raakt mij in mijn hart. Dat kan mooi zijn, maar ook riskant. Volgens mij is het dus goed om die feedback (en feedback in het algemeen) minder persoonlijk op te leren vatten.
 • “Jij kunt goed dansen.” – Idem dito, eigenlijk. Soms vraag ik me af of het er wel goed uitziet, dat enthousiaste gedans van mij, dus het is heel fijn om daar positieve reacties op te krijgen.
 • “Wat lekker! Heb jij dit gemaakt?” – Vooral als iemand van mijn familie dit zegt, want zij / wij weten hoe goed mijn moeder kan koken. Bikkelharde moeder-dochter-concurrentie. 😉
 • “Je hebt mij / ons goed geholpen.” – De mate waarin mijn ogen vervolgens gaan stralen is wel afhankelijk van “wie” en “waarmee”, maar over het algemeen vind ik het fijn om mensen vooruit te helpen. En om te horen dat mijn advies, tip of steun ook echt iets betekend heeft.
 • “Wauw, wat een tof cadeau!” – Ken je dat? Dat je met aandacht iets voor iemand uitzoekt (of maakt), en dat diegene daar – zoals je hoopte – superblij mee is? En jou het gevoel geeft dat JIJ een cadeau gekregen hebt?
 • “Leuk je te ontmoeten!” – En andere complimentjes waaruit blijkt dat mijn gezelschap op prijs gesteld wordt.
 • “Je bent mooi / sexy.” – Op de middelbare school heb ik iets te vaak gehoord dat ik lelijk ben, dus dit soort complimenten vind ik moeilijk om te ontvangen (en te geloven). Maar ze zijn ontzettend welkom. Want áls iemand het op de juiste manier weet over te brengen, dan doet dat onwijs veel deugd.

Met welke complimenten kunnen mensen jouw ogen laten stralen?

Twee weken geleden: “Stel, mijn leven stopt vandaag. Waar zou ik het meest spijt van hebben?”
En de volgende keer: “Wat is mijn allereerste gelukkige herinnering?”

Waarvan gaan mijn ogen stralen? Nou, bijvoorbeeld van een handgeschreven brief zoals deze, bomvol complimentjes.
Een handgeschreven briefje bomvol complimenten én chocolade uit Polen.
Stralende oogjes gegarandeerd. 😉

8 reacties op “Van welke complimenten gaan mijn ogen stralen? [25 vragen in 52 weken, deel 21]”

 1. Zo’n leuke post! 😀 dat briefje is echt héél lief, da’s er eentje om te bewaren. Wat een boost moet dat geweest zijn zeg! Ik vind complimenten over mijn schrijfsels ook heel leuk, dat komt omdat dat iets is waarvan ik het gevoel heb toch een beetje talent voor te hebben, en dan is het extra fijn als dat opgemerkt wordt. En ik vind het ook altijd tof als mensen zeggen dat ze “blij worden” van mij.

   1. Ah, wat lief, dankjewel! 😀

    Dat briefje was inderdaad een enorme boost. Heel fijn om halverwege de meeting al een bevestiging te krijgen dat ik goed bezig was. Want inderdaad, ik kan wel het idee hebben dat ik ergens best goed in ben, maar voor hetzelfde geld bak ik er helemaal niks van. :S Dus om dan te horen (of te lezen!) dat het inderdaad iets moois oplevert… “Pfieuw!”

 2. Wat een lief briefje! Over de leeftijd herken ik. Wat was het vroeger stom om jong geschat te worden, maar tegenwoordig is het een heel groot compliment. Hopelijk blijft dat nog lang zo.

 3. Wat een mooie complimenten. Ik snap wel dat je ogen daar behoorlijk van gaan stralen. Ik denk dat ik vooral ga stralen als ik merk dat iemand een compliment oprecht meent. De inhoud maakt dan eigenlijk minder uit. Tegen mij roepen ze trouwens ook bak verbaasd ‘Ben jij 31!?’ Alleen eh, dat is omdat ze dan denken dat ik minstens 40 ben. ?

  1. Hahaha, ojee, dat lijkt me een stuk minder fijn om te horen. :O 😛
   En de oprechtheid maakt inderdaad ontzettend veel uit. Iemand kan tegen mij zeggen dat ik een jonge, knappe, behulpzame keukenprinses ben, maar als het slijm ervan af spat, hoef ik het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *