Meteen naar de inhoud
een tekening van een prachtige, trotse pauw

Waar ben ik het meest trots op? [25 vragen in 52 weken, deel 5]

Ondertussen gaat die andere uitdaging – 25 vragen beantwoorden in 52 weken – ook gewoon door. (Help.) Met deze keer: “Waar ben je het meest trots op?”

Yesss, een positieve vraag! Dat mag wel weer eens, na die vragen over dingen die me boos of verdrietig maken en mijn grootste valkuil.

Waar ik het meest trots op ben?

Ik ben er trots op dat ik in Amsterdam ging studeren. Ook al deed ik dat deels om de omgeving waar ik vandaan kom te ontvluchten. (Da’s inderdaad niet de beste motivatie, maar door die “escape” kon ik jaren later wél weer met plezier – en een stuk sterker – beneden de rivieren gaan wonen.)

Maar ook trots dat ik destijds die ene quote uit De Alchemist ter harte nam.

Trots op het moment dat ik een Interrail-pas kocht voor een reis van 22 dagen, omdat ik niemand kon vinden die tijd én geld had om met mij op reis te gaan. “Dan maar in m’n uppie.”

Minstens even trots op die dappere momenten daarna.

En ook op allerlei ogenschijnlijk kleinere veranderingen. Dat ik nu bijvoorbeeld twee à drie keer per week sport, terwijl ik daar vroeger een grondige hekel aan had.

Het is dus waar wat ze zeggen. Onkruid vergaat niet. 😉

Nee, effe serieus. Ik ben daar echt heel trots op.

Al zou ik wel graag weten wáár ik het precies vandaan haal. Is het een karaktertrek? Aangeleerd? Heb ik het te danken aan de mensen om mij heen, of aan iets anders? Mijn handicap, bijvoorbeeld? Of een combinatie van factoren?

Dat zou ik graag weten. Want er zijn nog genoeg momenten dat ik geen idee heb hoe het verder moet, en die veerkracht ver te zoeken is.

Random Act of Kindness: Spreek uit of schrijf op waar jij het meest trots op bent.

De volgende keer in deze reeks: “Weet jij wat je erg goed doet in je werk? En wat je zwakke punten zijn?”
En twee weken geleden: “Wat is je grootste valkuil?”

Afbeelding: “Proud” door Dennis Sylvester Hurd, licentie CC0 1.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *