Meteen naar de inhoud

Hoe kom ik over op anderen? [25 vragen in 52 weken, deel 2]

Goede voornemens zijn er om je niet aan te houden. Daarom deze week vraag 19: “Hoe kom ik over op anderen? Past dat bij hoe ik mezelf zie?”

Ik weet niet of de vraag “Hoe kom ik over op anderen?” gericht is op de eerste indruk, of op de algemene indruk die ik achterlaat. Want daar zit wel een verschil in. Denk ik.

De eerste indruk die ik maak, is meestal dat ik rustig ben – of verlegen, of stil, of iets in die richting – maar ook stoer/stevig en open/vriendelijk. Dus niet rustig in de zin van “och gut, die blazen ze zó omver” of “nou, zij zegt ook niks terug”. Meer in de zin van een grote vriendelijke reus.

Maar dan niet reusachtig groot. Gewoon groot, voor een vrouw (1m80).

Is dat te veel voor een eerste indruk? Moeilijk te zeggen. Maar volgens mij zijn dit de eigenschappen die het meest opvallen.

Mensen die mij iets beter leren kennen, omschrijven me daarnaast ook als oprecht, idealistisch, opgewekt/grappig, en als iemand die (te) veel en goed kan nadenken.

Dit heb ik trouwens niet zelf bedacht. De afgelopen jaren heb ik regelmatig te horen gekregen hoe ik overkom op anderen. Met name van andere trainees. Want hoe je van nature overkomt zegt iets over je kwaliteiten én over je valkuilen.

Allerlei kleuren post-itjes waarop medetrainees antwoord geven op de vraag "Hoe kom ik over op anderen?".
Wie kan de vraag “Hoe kom ik over op anderen?” beter beantwoorden dan een heleboel anderen?

Het woord dat de trainees het vaakst gebruikten om mij te omschrijven, is trouwens ‘veerkracht’.

Maar volgens mij is veerkracht het resultaat van een aantal andere eigenschappen, die ik eerder genoemd heb. Ik bedoel, ik denk niet dat ik ‘veerkrachtig’ overkom. Maar wel sterk, slim en opgewekt.

Wat ik natuurlijk niet altijd ben. Er zijn genoeg momenten waarop ik helemaaaal niet opgewekt ben, of slim, of rustig. Of noem maar op.

Maar over het algemeen klopt het met hoe ik mijzelf zie. 🙂

Welke indruk maak jij op anderen?

De volgende keer: “Wat maakt me boos? Verdrietig? Gefrustreerd?
En twee weken geleden: “Hoe ontspan ik het best?

1 reactie op “Hoe kom ik over op anderen? [25 vragen in 52 weken, deel 2]”

  1. Pingback: Ceci n'est pas ma vie | Wendy Weet Waarom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *