Meteen naar de inhoud
een verliefd stel zit op een bankje aan het water

Waarmee ben ik onlangs gestopt? [25 vragen in 52 weken, deel 9]

Volgens de random number generator van Google is het, in de 25-in-52-reeks, vandaag tijd voor vraag 6. “Wat was de laatste keer dat ik ergens mee ben gestopt? Wat was de reden? Heb ik dat vaker?”

Ik ben onlangs gestopt met daten. Niet voor altijd, is het plan, maar wel tot nader order. (Wie die order geeft? Ikzelf natuurlijk.)

Rond de jaarwisseling zat de vaart er behoorlijk in – en deelde ik zelfs wat tips met jullie – maar een maand of twee geleden was ik er ineens helemaal klaar mee.

Ik denk dat ik me veuls te onzeker begon te voelen. Dapper of niet, daten blijft natuurlijk su-per-spannend. En nu kwam die onzekerheid bovenop mijn zoektocht naar werk, de onzekerheid van net therapie-vrij zijn, plus de onzekerheden waar ik – net zoals veel andere jonge vrouwen – standaard mee worstel.

Van die factoren laat de zoektocht naar romantiek zich het makkelijkst op de lange baan schuiven.

Althans, voor een tijdje. De klok tikt namelijk vrolijk door. Steeds meer leeftijdsgenootjes wonen samen, zijn getrouwd en/of hebben kinderen. En daar ben ik me heel bewust van. Tik, tak, tik, tak.

Dus binnenkort ga ik mij er toch maar weer eens aan wagen.

Misschien is het verschil tussen een romantische vakantieliefde en een serieuze date straks ook minder groot dan in de winter. (Ik weet het, je moet die twee eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Maar ik ben een onverbeterlijke romanticus.)

Volgende week: “Waar krijg ik energie van?”
En de vorige keer: “Waar kreeg ik vaak straf voor?”

Lees ook: “Lekker vrijgezel: hoe vier je (bijna) alle dagen Singles’ Day?”


Afbeelding: “A Summer romance” van Nick Kenrick, licentie CC BY-NC-SA 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *