Meteen naar de inhoud
de vier boeken die ik weg ga geven

Wendy is jarig… en trakteert! (31 jaar, 3+1 boeken)

Vanaf vandaag ben ik 31 jaar, en dat wil ik onder andere vieren door hier 3 + 1 boeken weg te geven. 😀

Kans maken op één van deze “traktaties”? Laat mij dan onderaan dit bericht weten welk boek (of welke boeken) jij wel zou willen ontvangen, en zet in het vak ‘E-mail’ een e-mailadres waarop ik je kan bereiken. De vier winnaars krijgen namelijk op 28 oktober een mailtje van mij!

Oh, en ik stuur de boeken alleen naar adressen in Nederland of België. Pakketpost naar andere landen is me nét iets te duur. Sorry.

31 jaar, 3 + 1 boeken!

De vier boeken die ik weg ga geven, heb ik de afgelopen jaren met veel plezier gelezen, maar nu staan ze vooral ruimte in te nemen in mijn kast. Terwijl ik er misschien vier van jullie blij mee kan maken.

Dit zijn ze:

 • Universele Reisgids voor Moeilijke Landen – Jelle Brandt Corstius
 • Ik, Robot – Isaac Asimov
 • Your & My Secret – Ai Morinaga
 • De Verwarde Cavia – Paulien Cornelisse

Misschien weet je nu al welke van deze boeken jij graag zou willen hebben. Zo niet, lees dan de beschrijvingen hieronder.

Universele Reisgids voor Moeilijke Landen – Jelle Brandt Corstius

Ik kocht de Universele Reisgids – de tweede druk, in het lichtblauw – in 2012, toen het nog maar net in de schappen lag. Een paar maanden later nam ik het mee op vakantie, en daar raakte ik het boek kwijt. (Typisch.) Onwijs jammer, dus eenmaal terug in Nederland haalde ik een nieuw exemplaar in huis. De negende druk, in het oranje. Om niet veel later het lichtblauwe exemplaar toch weer terug te vinden. (Ook typisch.)

Sindsdien staan er twee Universele Reisgidsen voor Moeilijke Landen in mijn kast. Met het idee om er ooit eentje aan iemand cadeau te doen, maar ook dat vergeet ik steeds. Tot vandaag! 😀 Dus, welke lezer(es) maak ik blij met deze bijzondere reisgids?

De Universele Reisgids voor Moeilijke Landen maakt alle andere reisgidsen overbodig. Je leest onder meer:

– hoe je succesvol afdingt in tien stappen
– hoe je vieze hapjes pijnloos door kunt slikken
– wat je moet doen als je door een aap wordt beroofd
– hoe om te gaan met schrijnende armoede
– wat je kan verwachten in Rusland als er een vork van tafel valt, en andere dranketiquette

Universele Reisgids voor Moeilijke Landen, van Jelle Brandt Corstius

Ik, Robot – Isaac Asimov

Dit boekje bevat negen korte sciencefictionverhalen, die voor het eerst werden uitgegeven tussen 1940 en 1950. De verhalen zelf spelen zich af tussen 1998 en 2052. De verre toekomst voor de schrijver (Isaac Asimov), maar wij zitten er middenin.

Dat is één van de redenen dat ik je dit boek, zelfs als je niet van sciencefiction houdt, kan aanraden. Ik ben zelf absoluut geen sciencefiction-fan (ondanks mijn interesse in moderne technologie), maar dit boek leest – misschien omdat het al wat ouder is – absoluut niet als een koud en absurd robotverhaal. Zo zitten er een aantal ethische vraagstukken in verwerkt, en ik vond het boeiend om met de kennis van nu deze verhalen te lezen.

Daarbij: ik heb ooit gehoord dat als je een goede schrijver wilt worden, je regelmatig in dit soort klassiekers moet duiken. Geen idee of het echt zo werkt, maar ik geloof het graag. 😉

De drie Wetten der Robotica

1. Een robot mag een mens geen letsel toebrengen, noch, door passief te blijven, een mens letsel laten overkomen.

2. Een robot moet de door mensen gegeven orders gehoorzamen behalve wanneer die orders in strijd zijn met de Eerste Wet.

3. Een robot moet zichzelf beschermen zolang of voor zover dat niet met de Eerste of Tweede Wet in strijd is.

Ik, Robot, van Isaac Asimov

Your & My Secret – Ai Morinaga

Ik ben vast niet de enige die op de middelbare school een “Japan-fase” doorgemaakt heeft. Toch?

Deze manga is vertaald naar het Engels, maar heeft nog wel de originele van-rechts-naar-links opmaak. Dat alleen al vind ik leuk, dat je “ineens” een boek van achteren naar voren moet lezen.

Het verhaal van Your & My Secret is behoorlijk over-de-top, maar het is een stripverhaal en daar past dat wel bij. Een leuk boek voor als je zin hebt in een grappig / malloot verhaal over een serieus onderwerp (genderidentiteit).

Nanako is the belle of her high school – just as long as she stays quiet. Once she shows her true self, guys’ dreams are shattered because she is a tomboy! Meanwhile, Akira has the looks and brains – but his personality is so dull nobody notices him. But one day Nanako’s grandfather comes up with a crazy, life-altering invention, and Nanako and Akira are forced to keep a very big secret. When they switch bodies with each other, will they ever want to go back?!

Your & My Secret, van Ai Morinaga

De Verwarde Cavia – Paulien Cornelisse

De Verwarde Cavia heb ik een paar jaar geleden cadeau gekregen. Volgens mij voor mijn verjaardag, maar dat weet ik niet zeker. Ik weet wel dat ik me tijdens het lezen voortdurend afvroeg in hoeverre de gever mij een verwarde cavia vindt. En of ik, als kersverse trainee, voortaan overgeleverd zou zijn aan vergelijkbare kantoorjungle-horror.

Om die redenen vind ik dit boek minder leuk dan andere boeken van Paulien Cornelisse… maar misschien denk jij daar straks anders over?

Treed binnen in de wereld van Caaf. Maak kennis met haar collega’s, ervaar het belang van een betrouwbare koffieautomaat en huiver mee als het moederconcern zich met de zaken gaat bemoeien. De kantoortuin is een verwarrende biotoop, met als enige houvast een doosje paperclips.

De Verwarde Cavia, van Paulien Cornelisse

Al je boeken- en/of verjaardagswensen kun je hieronder kwijt! ?

8 reacties op “Wendy is jarig… en trakteert! (31 jaar, 3+1 boeken)”

 1. Gefeliciteerd!! Wat leuk dat je de boeken naar een nieuwe eigenaar gaat sturen. Aangezien op vakantie gaan één van mijn hobbies is, lijkt de Universele Reisgids mij erg leuk.

 2. Gefeliciteerd Wendy! Dat betekent dus dat mensen je vanaf nu ongeveer 26 zullen schatten. 😉 Superleuk dat je boeken weggeeft – ik ben het meest benieuwd naar Ik, Robot en de Universele Reisgids!

 3. Oooh gefeliciteerd Wendy! Hopelijk heb je je verjaardag fijn kunnen vieren met wat lekkers, zo niet ga ik straks even een taartje voor je eten 😉 haha.
  Super leuk ook dat je boeken weggeeft! Ik zou graag De verwarde cavia willen winnen, lijkt me een super leuk boek en ik ben fan van Paulien.

 4. Van harte gefeliciteerd! 31 is een prima leeftijd, weet ik sinds een paar maanden;). Leuk zeg, zo’n actie. Ik ga graag voor het boek van Paulien Cornelisse. Ik wilde het altijd al eens lezen, maar het kwam er nooit van, dus wie weet nu.

 5. Hoi Wendy,

  Ik heb zojuist je blog ontdekt en dan nog wel op jouw verjaardag! Bij deze dus van harte gefeliciteerd!
  Ik vind het knap dat je zo openhartig schrijft over je perikelen en hersenspinsels. Ik heb enkele blogposten van je gelezen en ze zijn wel herkenbaar. Niet verwonderlijk aangezien we van dezelfde generatie zijn (ik ben 1 jaartje ouder).

  Lief dat je boeken wegschenkt. Mij spreekt het boek “de verwarde cavia” wel aan.
  Nou, ik wens je nog een fijne dag toe en tot blogs! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *