Meteen naar de inhoud

Mijn koffercapsule van 2021 (10 items, 25+ combinaties)

Precies drie jaar geleden deelde ik mijn toenmalige koffercapsule met jullie. De verzameling kleren die met mij mee ging op een reis van 32 dagen.

Op dit moment weet ik niet of mijn eerste reis van 2021 nog maar een paar dagen of een paar maanden op zich laat wachten, maar dát ik ergens tussen nu en oktober naar het buitenland ga staat wat mij betreft vast.

Dus, hoe ziet mijn koffercapsule er nu uit?

Mijn koffercapsule-update

Drie jaar later betekent (helaas?) ook drie jaar ouder.

In de hotpants die ik toen meenam, wil ik me nu alleen nog in de achtertuin en op het strand vertonen. Hetzelfde geldt voor het mouwloze, elastische topje.

tien zomerse kledingstukken, meer dan vijfentwintig mogelijke combinaties
mijn koffercapsule anno 2018

Tegelijkertijd zijn er dingen die nooit zullen veranderen, maar die tóch invloed hebben op mijn koffercapsule. De hoodie ben ik namelijk kwijtgeraakt. En ik weet niet eens waar.

Toen ik de verdwijning ontdekte was ik namelijk ook al op een training in Hannover geweest.

Hoe dan ook, ik vind het serieus jammer.

De hoodie had een mooie kleur – ergens tussen frambozenrood en fuchsia – die goed voegde bij de rest, en hij was warm en comfortabel maar niet té warm. (Ik heb ook een andere hoodie, van de Universiteit van Amsterdam, maar die is alleen geschikt voor koude winterdagen. Niet voor frisse zomeravonden.)

Afijn. Als je iets kwijtraakt en het valt je pas één of twee maanden later op, dan kan het nog wel serieus jammer zijn, maar dan is het geen groot gemis ofzo.

Nieuwe items

Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren ook een paar nieuwe kledingstukken gekocht die mijn koffer in mogen.

Niet veel – hola, corona! – maar toch een paar.

Drie jaar geleden gaf ik al aan dat ik op zoek was naar nette zomerschoenen / sandalen met een hak. Niet veel later vond ik mooie en comfortabele sandalen van Sketchers, met een sleehak. Die zou ik dit jaar zeker meenemen op vakantie.

mijn koffercapsule anno 2021

De teenslippers heb ik volgens mij twee jaar geleden gekocht, en het gestreepte jurkje (Compania Fantastica) vorig jaar.

De lange zomerjurk (van Steps – may you rest in peace my friend) heb ik al minstens vijf jaar in mijn bezit. Maar juist daarom is het zondagse er nu wel vanaf. Dus als ze mooi weer houden op de reisbestemming, zou ik ‘m zeker meenemen.

Laat die summer of love maar komen, haha!

Het zwarte hemdje, de driekwart jeans (beide H&M) en het wollen vest (gebreid door een kennis) liggen trouwens ook al jaren in mijn kast. Maar die zou ik nu in mijn koffer stoppen, ter vervanging van het mouwloze topje, de hoodie en de hotpants.

Oude vrienden

Van het spijkerjasje (Steps) en de groenblauwe top-en-jurk-ineen (Kollateralschaden) zou het me niets verbazen als ze over drie jaar nog steeds meegaan op vakantie. En over zes jaar ook nog, als het aan mij ligt.

Waarschijnlijk kunnen sommige mensen me nu al uittekenen in die kledingstukken, maar dat kan me niks schelen.

De lichte broek, het taupe hemdje (beide Miss Etam), het tropische shirt (Steps) en mijn AllStars vind ik ook fijne items, maar die zien er inmiddels een beetje verwassen of smoezelig uit. Die houden het geen drie jaar meer vol.

Al komt er dan sowieso een nieuw paar AllStars. Na vijftien jaar met kan ik me een leven zonder gewoon niet meer voorstellen.

Maar voor nu is mijn koffercapsule er klaar voor, zoals je ziet!

Hopelijk krijg ik mijn coronapaspoort / vaccinatiebewijs / tweede vaccinatie / internationale werkopdrachten snel geregeld, zodat ik binnenkort een paar échte oude vrienden kan opzoeken.

Ga jij binnenkort op vakantie? Hoeveel kleding neem je dan mee?

9 reacties op “Mijn koffercapsule van 2021 (10 items, 25+ combinaties)”

 1. Hopelijk kan je inderdaad snel weer op reis!
  Ik ben totaal niet materialistisch ingesteld, maar heb wel veel kleding (ik ben ook niet goed in weggooien). Ook op vakantie neem ik altijd weer veel te veel mee. Dan heb ik tenminste een beetje keuze, haha.

  1. Dat hoop ik ook! En ja, haha, als er nog ruimte over is in mijn koffer of rugzak stop ik er nog wat extra kleding in, voor de zekerheid. 😉 Maar zo’n capsule, waarin de kledingstukken zoveel mogelijk op elkaar afgestemd zijn, helpt wel enorm om het “keuzegevoel” te vergroten. Ook al neem je feitelijk maar weinig mee.

 2. Hoop dat je heerlijk snel op vakantie kan!
  Ik heb toen ik mijn tas moest pakken wel wat opgezocht over zo klein mogelijk inpakken maar elke dag schone kleren is voor mij een must door mijn gevoelige huid. Daarom geen korte broeken, rokjes, jassen en slippers alleen voor de douche en de hotelkamer. Fijne vakantie alvast.

  1. Dankje. Jij ook een fijne vakantie! In eerste instantie dacht ik “dat is zwaar, voor elke dag een schone outfit meenemen”, maar of dat ook echt zo is ligt natuurlijk maar net aan je vervoermiddel en of je vaak met je koffer(s) moet sjouwen. Bedacht ik me later. 🙂 Maar goed, voor het soort reis dat ik op het oog heb, zou het wel een hoop gezeul zijn.

 3. Leuk artikel! Zo’n perfecte hoodie in je kast hebben is inderdaad erg fijn. Wel jammer dat je die hotpants niet meer in het openbaar wil (of durft?) te dragen. Ik voel me op deze leeftijd (31) juist vrijer dan 5 jaar geleden om te dragen wat ik wil. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

  Ik neem altijd toch te veel kleding mee op vakantie… Ik draag nooit jurkjes of rokjes, dus dat maakt het sowieso al wat overzichtelijker.

  1. Ja dat heb ik ook, Audrey! Ik draag zelfs croptops tegenwoordig! Zou ik vroeger nooit gedurfd hebben.

   Heel tof artikel om te zien! Ik heb de neiging om altijd te veel kleren mee te nemen op vakantie :p Dat gestreepte kleedje vind ik echt heel mooi trouwens. Zou zo uit mijn kast kunnen komen.

   1. Dankjulliewel! 🙂 Ik merk zelf ook dat ik me nu vrijer voel om te dragen wat ik wil dan een jaar of drie geleden, maar in hotpants of kleding die heel strak zit voel ik me toch een beetje bekeken. Op het strand ofzo vind ik dat niet erg (of in elk geval minder erg dan vroeger), maar voor die ene keer dat ik een hotpants zou aantrekken tijdens een citytrip, kan ik dat broekje beter thuislaten en vervangen door een exemplaar dat ik vaker zou dragen.

 4. Hopelijk kan de capsule snel in een koffer! Ik heb ook een aantal van die kledingstukken waar je me al jaren in kunt uittekenen. Zo fijn vind ik. Alleen lastig soms om waardige nieuwe vervangers te vinden, haha. Ik ga deze maand een weekendje weg, verder ligt er nog niets vast.

  1. Oeh, fijn! Waar ga je heen? Of is dat nog niet beslist? Mijn favoriete top wordt na al die jaren gewoon nog steeds verkocht, zag ik toen ik deze blogpost schreef. Dus als de mijne versleten of kwijt raakt, kan ik misschien gewoon een nieuwe kopen. 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *