Meteen naar de inhoud
tien zomerse kledingstukken, meer dan vijfentwintig mogelijke combinaties

Mijn koffer-capsule (10 kledingstukken, 25+ combinaties)

Over iets meer dan drie weken ben ik een maand weg! Dat gaat gepaard met een hoop vragen. Kan ik het nog wel, alleen reizen? (De laatste keer was in 2014…) Klopt mijn begroting? Ga ik het (financieel gezien) redden? Is het wel verstandig om zo lang op reis te gaan, zonder vooruitzicht op een nieuwe baan? En zonder therapie? Plus natuurlijk die ene, ongelooflijk belangrijke vraag: WAT TREK IK AAN?! Om die vraag als eerste te beantwoorden, presenteer ik jullie nu mijn zomerse koffer-capsule!

Capsule wardrobe

Voor wie de capsule wardrobe nog niet kent: een kledingcapsule is een set van 10 à 13 kledingstukken en accessoires – al worden er ook andere getallen genoemd – waarmee je diverse combinaties kunt maken. Binnen een capsule moeten alle kledingstukken bij elkaar passen: niet alleen qua kleur, maar ook qua dessin(s) en stijl. Voor wie hier meer over wil weten: Anja van Minimalist Dutchie schrijft regelmatig over de capsule wardrobe. (Via haar kwam ik ook op het idee om iets over mijn eigen zomerse “koffer-capsule” te schrijven.)

Mijn kledingkast bevat ongeveer drie capsules. Eentje voor werk, eentje voor op feestjes en eentje voor thuis. Niet alle capsules zijn helemaal compleet en ik heb een aantal kledingstukken die de capsules overstijgen (omdat ze bijna overal of bijna nergens bij passen), maar het idee is er en wordt steeds verder uitgewerkt. 😉

Koffer-capsule

En die koffer-capsule dan? Die bevat kledingstukken uit alle drie de capsules die ik eerder noemde, plus wat losse items. Nu ik erover nadenk, vind ik dat trouwens best veelzeggend. Blijkbaar vervagen die “hokjes” gewoon als ik op vakantie ben…

tien zomerse kledingstukken, meer dan vijfentwintig mogelijke combinaties

Met de tien kledingstukken (en drie paar schoenen) op de foto kan ik meer dan 25 combinaties maken. De groenblauwe / smaragd top op de foto, van organisch katoen, kan andersom gedragen worden en dan is het een jurkje. Heel fijn!

Voor de zekerheid neem ik nog één lange broek extra mee – die lichte broek is binnen de kortste keren vuil – en ik ben al heel lang op zoek naar nette zomerschoenen / sandalen. Met een hak, voor op mijn werk maar liefst óók om mee te nemen op vakantie… (In plaats van de pumps: die zouden ook mee kunnen, maar lopen niet zo lekker meer.)

Dat is meteen een groot nadeel aan die kledingcapsules: omdat alles bij elkaar moet passen, kost het meer tijd om iets nieuws te vinden… (Daar komt nog eens bij dat ik een aantal winkelketens mijd die op een oneerlijke manier kleding produceren, dus ik kan niet overal zoeken.) Maar – elk nadeel heb z’n voordeel – die speurtocht kan wél heel gericht zijn, want je weet precies wat voor kleding / schoeisel / accessoire je zoekt, en in welke kleur & stijl. Met als gevolg: minder kans op het kopen van dingen die je niet nodig hebt, of die niet bij je eerdere aankopen passen!

Maar goed, met deze koffer-capsule kom ik een heel eind. Bijna 5000 kilometer, als het goed is. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *