Meteen naar de inhoud
mijn broer is aan het poolen

Toffe Dingetjes 13 + het tofste van 2019!

Welke toffe dingetjes kwamen er in december zoal voorbij? En wat vond ik het tofste van 2019?

Belevenissen

Om eerlijk te zijn zijn de eerste weken van december in een waas aan mij voorbij gegaan. Maandag en dinsdag werken, woensdag allerlei dingen doen waar ik op werkdagen niet aan toe kom, donderdag en vrijdag werken, en volop gezelligheid in het weekend.

Ik zou willen dat ik dat ritme gewoon aankon, maar ik merk dat ik elke week nét iets suffer begin dan de week ervoor.

Omdat ik vorige maand aan mijn nieuwe baan begonnen ben, heb ik nog te weinig verlofuren om twee hele weken vrij te kunnen nemen. Maar dankzij de feestdagen, mijn “standaard” vrije dag, en de anderhalve verlofdag die ik opgenomen heb, komt het vakantiegevoel toch redelijk dichtbij. Tijd genoeg voor een wandeling langs het strand op tweede kerstdag, een avondje poolen (vier potjes gespeeld en vier keer verloren) en een bezoek aan de kerstmarkt van Antwerpen.

mijn ouders wandelen door de duinen van Oostkapelle naar Domburg

Tofste belevenissen van 2019


Muziek

Nu ik regelmatig in de auto zit, luister ik veel vaker naar de radio dan voorheen. Bij het nummer ‘Dance Monkey’ van Tones and I zet ik het volume harder (want ik ben zelf een dans-aap) of ik zet de radio uit (want dit nummer komt wel ERG vaak voorbij).


Tofste muziek in 2019

Wat zijn de tofste nummers die ik dit jaar (voor het eerst) gehoord heb?


Verhalen

Deze maand heb ik het laatste seizoen van Mad Men bekeken. Het eerste seizoen vond ik niet zo, maar ik bleef toch kijken. Met name in het vierde en vijfde seizoen werd ik daarvoor beloond, met fantastische one-liners en een paar scenes waarbij de tranen over mijn gezicht rolden van het lachen. De twee laatste seizoenen bleken helaas een stuk minder interessant, maar als ik vijf seizoenen lang meeleef met bepaalde personages, wil ik gewoon weten hoe het met hen afloopt.

Ik ga in 2020 weer eens proberen om een bullet journal bij te houden, dus deed ik wat inspiratie op met behulp van ‘Bullet Journal – de Handleiding‘ (Kelly Deriemaeker). In die handleiding vond ik geen ENORME verrassingen, maar toch.

En ondertussen las ik ook ‘De meeste mensen deugen‘ van Rutger Bregman. Ik heb dat boek nog niet helemaal uit, dus deze maand is het me niet gelukt om twee boeken te verorberen, maar dat geeft niet. De boodschap dat de meeste mensen deugen – ja, echt – lijkt mij een prima binnenkomer voor 2020 (en verder).


Tofste verhalen / films / boeken in 2019


Eten

December doorkomen zónder veel & lekker eten, is volgens mij onmogelijk. Het jaarlijkse familiediner op Eerste Kerstdag was weer tof, en ook op andere momenten werden de smaakpapillen flink verwend. Onder andere bij Takumi Ramen Kitchen in Antwerpen, aan de Grote Markt, en bij Barbier in Breda. Die laatste plek kende ik al vanwege de cocktails, maar nog niet vanwege het eten. Het smaakt allebei goed.

diverse ingrediënten voor het kerstdiner staan op tafel

Bij dit onderdeel geen “best of 2019”, trouwens. Want als het op eten aankomt, heb ik al snel het idee dat ik appels met peren aan het vergelijken ben. (Hoe zou dat nou komen?)


Blogposts

Vorige maand ben ik glad vergeten om wat toffe blogposts met jullie te delen, dus hier een rijtje uit november én december:


Mijn bloghoogtepunten van 2019

Eigenlijk was 2019 één groot hoogtepunt voor ‘Wendy Weet Waarom’. De drie blogdoelen die ik voor 2019 gesteld had behaalde ik al in maart, dankzij 40 Dagen Bloggen. En hoewel er in de tweede helft van 2019 steeds minder tijd was om stukjes te schrijven, kwamen er dit jaar ruim 3000 bezoekers op deze website af. Een ongelooflijke groei ten opzichte van een jaar geleden (+- 500).

In 2020 wil ik hier vooral meer regelmaat aanbrengen. Maar ook lekker experimenteren. Minder tijd besteden aan het schrijven van losse blogposts, zodat er meer tijd overblijft voor andere leuke en belangrijke onderdelen van het blogger-zijn (andere blogs lezen, reageren, foto’s maken, enzovoorts).

Perfectionisme is zó 2019…

✨ Ik wens jullie een fantastisch mooi 2020 toe! ✨

10 reacties op “Toffe Dingetjes 13 + het tofste van 2019!”

    1. Dankje, jij ook! Vlak na het plaatsen van mijn tattoo wist ik zeker dat ik er een stukje over zou schrijven, maar dat verhaal laat blijkbaar erg lang op zich wachten. 😉

  1. Mooie terugblik. Perfectionisme is 2019? Mooi, dan ga ik er ook maar eens mee stoppen;). Ik wens je een heel prachtig 2020, met een beetje balans (want daar kun je zo te lezen nog wel iets van gebruiken qua werk enzo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *