Meteen naar de inhoud
vier getekende bloemen met daarin de namen van vier blogs

Blogs in de Bloemetjes 2: ook deze vier volg ik met plezier

De lente is ondertussen in volle gang, en dat betekent dat het de hoogste tijd is voor een nieuwe editie van “Blogs in de Bloemetjes”! Welke vier blogs verdienen wat mij betreft absoluut een plekje in de zon?

Dit jaar vond ik het véél moeilijker om vier blogs uit te kiezen dan vorig jaar. Toen kende ik namelijk hooguit tien, vijftien blogs, en nu 209. (Gelukkig houdt Bloglovin’ dat precies voor me bij.) En die zijn godzijdank niet alle 209 even interessant, maar om daar slechts vier namen uit te kiezen… Dat is pittig.

Die keuzestress leidde zelfs tot de overweging om het aantal bloemen flink omhoog te gooien, maar een beetje exclusiviteit maakt het juist ook wel weer bijzonder en leuk. Na een uitvoerige piekersessie heeft de bloemetjescommissie dan ook besloten om het toch bij vier te houden. En de keiharde selectieprocedure daarbij voor lief te nemen. (“Volgend jaar weer een kans.”)

Dus, hier zijn… de boeren bloemetjes van 2020!

vier getekende bloemen met daarin de namen van vier blogs

Benieuwd naar de vorige editie? Ook die blogs volg ik nog steeds.

Mevrouw Marloes

Toen ik ‘Mevrouw Marloes‘ leerde kennen, zo rond april 2019, hadden zij en haar vriend net een kat geadopteerd en werkte ze als docent Nederlands op een middelbare school. Nu zijn we een jaar verder, en in de tussentijd is haar vriend haar verloofde geworden, heeft ze besloten om volgend jaar (als het even kan) een master-opleiding te gaan doen in Antwerpen én kwam plotseling de diagnose “kanker” dwars door alle plannen heen gefietst.

Kortom, er gebeurt van alles in het leven (en op de blog) van Mevrouw Marloes. En dat weet ze treffend over te brengen.

Daarnaast schrijft Marloes regelmatig over vegetarisch eten en over boeken – prima onderwerpen – én ze woont redelijk dichtbij, in Roosendaal. Dus als er op haar blog een recensie verschijnt van een restaurant, dan is de kans groot dat ik niet helemaal naar de andere kant van het land hoef af te reizen om het zélf te ervaren. 🙂 Is ook fijn.

Hoofdtaal

Hoofdtaal‘ is het domein van Naomi. Naast een bewonderenswaardige hoeveelheid boekrecensies – ze publiceert er zo’n twee per week – vind je er ook mooie verhalen over haar autisme, haar geloof, kleurplaten, haar fantastische huisarts en, nou ja, allerlei andere hersenspinsels.

Wat ik trouwens ook leuk vind aan ‘Hoofdtaal’ / Naomi is dat wij elkaar in het echt hoogstwaarschijnlijk nóóit hadden leren kennen. Want verschillende leefwerelden én niet bij elkaar om de hoek wonen én brrrr, onbekenden aanspreken… Terwijl we nu toch al behoorlijk wat verhalen van elkaar gelezen hebben en daar – al kan ik nu alleen voor mezelf spreken – serieus een beetje wijzer van geworden zijn. (Dus, vergroot je wereld, ga bloggen.)

Gids voor het Zuiden

De twee gezichten achter ‘Gids voor het Zuiden‘ – Shirley en Marlous – zijn vorig jaar naar België verhuisd voor de liefde. Of nou ja, verhuisd? Met de administratieve rompslomp die erbij kwam kijken leek het toch echt op een emigratie. Wat het natuurlijk ook is, feitelijk, maar goed, wat stelt die grens nou eenmaal voor?

Eh, nou, best veel, zo blijkt.

We zullen nog even moeten wachten tot we onze zuiderburen weer mogen lastigvallen ambeteren. Maar gelukkig is ‘Gids voor het Zuiden’ nog steeds 24/7 toegankelijk, voor een wekelijkse dosis verhalen (en foto’s) uit België, door de ogen van twee Ollanders.

VICE

Ook dit jaar wil ik één blog noemen die eigenlijk geen blog is. Een website waar interessante verhalen op verschijnen, maar dan nét even anders.

VICE‘ is geen hobby-project, maar het werk van een groot internationaal mediabedrijf. Daardoor ziet het er vaak nét even wat gelikter uit. Maar wat ‘VICE’ pas echt bijzonder maakt, zijn de verhalen, “over alles wat ertoe doet in de wereld”. Zoals bijvoorbeeld een kijkje in het leven van de privésushichef van Kim Jong-il (totale waanzin) en een artikel over niesfetisjisten in coronatijd. (Jawel, niesfetisjisten. Ik wist niet eens dat het bestond.)

Er zullen vast een heleboel mensen zijn die gruwen van dit soort artikelen, of die heel goed kunnen doen alsof, maar mijn grenzeloze nieuwsgierigheid en ik vinden dit een goudmijntje. 😀


Welke (quasi-)blogs lezen jullie graag? Alle tips zijn welkom, en zelfpromotie ook! Al ben ik op dit moment vooral nieuwsgierig naar verhalen die niet afkomstig zijn van blanke, cisgender vrouwen van rond de dertig. (Niks mis met ons hoor, dames, maar we zijn nogal oververtegenwoordigd, hier in de blogosfeer. Althans, daar lijkt het op?)

9 reacties op “Blogs in de Bloemetjes 2: ook deze vier volg ik met plezier”

  1. 209 blogs die je volgt? Wow, dat is heel wat leesplezier. De dames van Gids voor het zuiden volg ik vooral via hun persoonlijke blogs en ook Hoofdtaal staat in mijn leeslijstje.
    Degene die ik volg zijn meestal ook wel blanke vrouwen rond de 30, maar ook daar kan ik veel van leren.

  2. Ahhhh, zo lief van je, Wendy! Er staan alweer genoeg restaurants op mijn lijstje die ik wil bezoeken als dat binnenkort weer kan, haha. Kun je je daar alvast op voorbereiden 😉

  3. Wat leuk dat je onze blogs op Gids voor het Zuiden tipt! De grens is weer open voor familiebezoek dat is goed nieuws. Ik ben niet eens van plan om het direct te doen, maar het idee is al fijn.

  4. Wat een eer! Dankjewel. En ik vermoed inderdaad dat wij elkaar in het dagelijks leven nooit tegen waren gekomen, maar ik vind het ook heel leuk hoeveel mensen ik heb ‘leren kennen’ door het bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *