Meteen naar de inhoud

Deze 5 interessante e-books kosten minder dan 5 euro per stuk

Op zoek naar een klein cadeautje voor jezelf, als beloning of zomaar? De volgende vijf e-books hebben stuk voor stuk goede beoordelingen én kosten hooguit €4,99 (minimaal 99 cent)!

Voor een ander en vooral gezonder tijdverdrijf dan een fles wijn of een reep chocolade. 😉

1. The Secret Lives of Colour – Kassia St Clair

Ik ben nu op ongeveer een derde van dit boek en ik vind de inhoud onwijs interessant. Kassia schrijft niet alleen over wat kleuren zijn, maar ook over wat ze betekenen, waar ze vandaan komen, hoe ze gemaakt worden (of werden), waar hun namen vandaan komen, en vaak nog wat leuke historische weetjes on the side.

Elke dag lees ik één kleur – dat klinkt gek, maar als je de hoofdstukindeling ziet begrijp je het – en elke dag leer ik wat bij.

Wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse vlag oorspronkelijk oranje-wit-blauw was? Maar de oranje verfstoffen waar ze vroeger over konden beschikken verkleurden al snel naar geel of rood, en om verwarring te voorkomen is er toen voor rood-wit-blauw gekozen. Of het waar is weet ik niet, maar ik vind het een mooi en aannemelijk verhaal. (Wat heb je aan een goeie internationale handelsgeest als je vlag steeds verkleurt?)

2. Dank je wel – Toon Tellegen

Van mijn docent Creatief Schrijven heb ik begrepen dat de stijl van Toon Tellegen typisch zo’n geval is van love it or hate it. Ik ken zijn werk nauwelijks dus ik weet nog niet aan welke kant ik sta.

Maar het idee “dierenverhalen om iemand te bedanken” spreekt mij – juist nu – erg aan. Omdat deze tijd zo bizar is dat normale woorden en zinnen de lading soms niet helemaal dekken, en misschien dat rare vergelijkingen met het dierenrijk dat wél kunnen? Of om op een originele, grappige manier aan anderen te laten merken hoe belangrijk ze voor ons zijn?

Ook de andere boeken in deze reeks – zoals “Na aan het hart” (over vriendschap) en “Een hart onder de riem” (over troost) – kosten trouwens €4,49.

3. The Invention of Wings – Sue Monk Kidd

Een historische roman, een New York Times bestseller van 419 pagina’s, met een 4.24 op Goodreads, voor maar 99 cent?!

Eén woord. Hebben!

“Hetty “Handful” Grimke, an urban slave in early nineteenth century Charleston, yearns for life beyond the suffocating walls that enclose her within the wealthy Grimke household. The Grimke’s daughter, Sarah, has known from an early age she is meant to do something large in the world, but she is hemmed in by the limits imposed on women.”

4. Door jou ben ik mij – Hinke van Abbema

Van dit soort samenvattingen word ik heel nieuwsgierig.

“Als Jona met zijn broertje Lucas bij een voetbalwedstrijd de Marokkaanse Marouan ontmoet, is hij geïntrigeerd door zijn sprankelende karakter. Jona en Marouan worden goede vrienden, en Jona kan er niet meer omheen: hij is verliefd. Wat nu? Niemand weet dat hij op jongens valt, behalve een paar van zijn beste vrienden. Jona zit in de knoop en weet niet hoe hij zijn liefde voor Marouan moet combineren met zijn christelijke opvoeding. Hoe zullen zijn ouders reageren? Mag hij wel, kán hij wel homo zijn?”

5. The Hairy Bikers’ Big Book of Baking

De afgelopen maand heb ik twee taarten gebakken (wie niet, zou ik bijna denken). Dat leidde tot het voornemen om er in heel 2020 twaalf te bakken, en dat leidde weer tot een interesse in bakboeken. Terwijl ik het boek “500 taarten & cakes” al in huis heb en zelfs aan die recepten nog een twist geef, dus aan inspiratie geen gebrek.

Maar ‘The Hairy Bikers’ Big Book of Baking’ bekt zo lekker. En ze reizen kriskras door Europa. En er staan ook broodrecepten in. En dat alles voor maar €3,99!

Niet gek, toch?

En vind je dit allemaal nog steeds te duur, maar wil je wel leuke e-boeken lezen? De Nederlandse bibliotheek heeft de VakantieBieb dit jaar extra vroeg geopend en omgedoopt tot ThuisBieb. Zo kan iedereen in deze periode gratis e-books lenen & lezen. Ook als je geen lid bent van de bieb!


Deze blogpost bevat één of meerdere affiliate links. Als je via deze link(s) iets koopt, ontvang ik een deel van het aankoopbedrag. Dat kost jou uiteraard niks extra’s, en het helpt mij deze blog in de lucht te houden.

2 reacties op “Deze 5 interessante e-books kosten minder dan 5 euro per stuk”

  1. The Hairy Bikers ken ik van televisie! Wat leuk dat ze een boek hebben geschreven over broodrecepten. Het boek van Toon Tellegen lijkt me mooi. Ik weet niet of ik ooit iets van hem heb gelezen. Momenteel heb ik nog wel genoeg boeken die ik wil lezen, anders zou ik deze boeken direct aanschaffen.

  2. Echt heerlijk, al die acties op dit moment voor goedkope boeken. Hoe langer dit duurt, hoe groter de verleiding wordt om ook één van deze boeken naar mijn e-reader te klikken;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *