Meteen naar de inhoud
Venetiaans gouden masker

25 dingen die jullie niet over mij wisten

Tenzij je een familielid of een vriend(in) van mij bent, dan zijn het er misschien geen 25. Maar ik zal mijn best doen.

 1. Ik kan er niet tegen als mijn nagels lang zijn.
 2. Mijn lunch bestaat meestal uit een boterham met (room)kaas, een boterham met hummus en een boterham met pindakaas, sambal (badjak) en – als ik het in huis heb – komkommer.
 3. Ooit wil ik de perfecte hummus zélf kunnen maken, maar tot die tijd vind ik die van de Jumbo met ras el hanout erdoorheen ook helemaal prima.
 4. Ik speel regelmatig Spider Solitaire op mijn laptop, level ‘Expert’, en dan moet ik van mezelf alle kleuren én rood & zwart omstebeurt uitspelen. Dus bijvoorbeeld schoppen – harten – klaveren – ruiten – schoppen – harten – klaveren – ruiten. Als er ooit een speciaal level komt voor obsessieve-compulsieve spelers: I’m in!
 5. Als ik een man was geweest, dan had ik Roger geheten. Op de Franse manier uitgesproken.
 6. Ik ben blij dat ik geen Roger heet.
 7. Op dit moment lees ik ‘The Secret Lives of Colour‘. Er gaat een bontgekleurde wereld voor me open.
 8. Als ik een lot koop, kies ik indien mogelijk voor het eindcijfer 8. (Want geboren in ’88.)
 9. Ik neurie tijdens het tandenpoetsen. ‘The Phantom of the Opera’ is mijn favoriet.
 10. Op de middelbare school heb ik een keertje samen met een vriendin een brief gestuurd naar Orlando Bloom. We hebben helaas nooit een reactie ontvangen.
 11. Toen ik in Freiburg was, heb ik mijn schoudertas in de gemeenschappelijke keuken van het hostel laten liggen. Daar kwam ik de volgende ochtend om 5 uur achter, terwijl ik mijn spullen inpakte voor vertrek naar Milaan. Ik heb toen iemand van het hostel wakker gebeld, want – dikke paniek – mijn portemonnee zat in die tas! ? Gelukkig lag ‘ie netjes bij de gevonden voorwerpen.
 12. Ik ben rechtshandig en linksbenig.
 13. Mijn favoriete drag queen uit ‘RuPaul’s Drag Race’ is Sasha Velour.
 14. Hoewel ik mezelf helemaal niet spiritueel of zweverig vind, heb ik twee sets orakel-/tarotkaarten in huis.
 15. Nog zo’n tegenstelling. Ik vind economie / bankzaken / de hele geldmachine een verdorven toestand, maar een deel van mijn spaargeld zit in beleggingsfondsen. Duurzame beleggingsfondsen. Dat dan weer wel.
 16. Ik ben zo iemand die het geen reet uitmaakt of een wc-rol “langs boven” of “langs onder” draait.
 17. Als ik op het strand lig, overvalt me regelmatig een gevoel van bevreemding. Wat is het toch wonderlijk dat ik hier zo ontspannen kan liggen, denk ik dan, zonder die eindeloze blauwe lucht in te zweven, of juist een zware druk te voelen… Andere mensen worden hitsig op het strand, ik word diepzinnig.
 18. Ik heb een lievelingswoord in het Duits, en dat is Gurken. Omdat het compleet anders klinkt dan het Nederlandse “(au)gurken”. Volgens mij kan ik Gurken niet eens fatsoenlijk uitspreken, zó Duits is het.
 19. Mijn liefde voor Gurken begon toen ik de film ‘Good Bye, Lenin!’ voor het eerst zag. (“SPREEWALDGURKEN!”)
 20. Het laatste nummer dat ik aan mijn YouTube-playlist heb toegevoegd is ‘Cheer Up, My Brother’ van HNNY.
 21. Ik heb drie keer een graffiti-/stencilworkshop gevolgd. De laatste keer was in 2016 en dat is eigenlijk veuls te lang geleden. Ooit wil ik een muurtje hebben om op te oefenen. Voor het illegale werk ben ik helaas te braaf.
 22. Mocht ik ooit huisdieren nemen, dan krijgen ze Slavische (koos)namen. Bijvoorbeeld Katarzyna (a.k.a. Kasia).
 23. Ik heb een digitaal moodboard waar ik plaatjes op bewaar die bij mijn “merk” passen. Lettertypes, kleuren, patronen, foto’s, tekeningen… Terwijl ik nog geen idee heb waar ik, mijn bedrijfje, in zou willen handelen.
 24. Tegenwoordig loop ik rond in half/half-outfits. De bovenste helft kan ermee door tijdens het videobellen, de onderste helft is een comfortabele jogging- of pyjamabroek. Wat niet weet, wat niet deert.
 25. Als ik een reep Tony Chocolonely koop, ga ik meestal voor de turquoise. Pure chocolade met pecan en kokos.

 


Deze blogpost bevat één of meerdere affiliate links. Als je via deze link(s) iets koopt, ontvang ik een deel van het aankoopbedrag. Dat kost jou uiteraard niks extra’s, en het helpt mij deze blog in de lucht te houden.

10 reacties op “25 dingen die jullie niet over mij wisten”

 1. Keileuk geschreven! En wat een grappige feitjes. Ik heb vooral 1 favoriete Duitse zin. De film die ken ik wel ja. Graffity dus, in Eindhoven heb je de Berenkuil daar mag het! Kom ik foto’s maken (geen geintje)!

  1. Haha, dankjewel. 🙂 Nu ben ik benieuwd wat jouw favoriete Duitse zin is! En ik weet niet waar ik zenuwachtiger van word. Het op zo’n plek (in het openbaar, tussen andere “artiesten” – met en zonder aanhalingstekens 😉 ) oefenen met graffiti spuiten, of dat er dan meteen ook nog eens een fotografe bij staat.

 2. Die eerste dat heb ik ook. En dat gebeurt ook vrij snel. Het ene moment zijn mijn nagels nog oké, het volgende vind ik ze te lang, zoals nu, maar ik ben wat te lui om ze te knippen :p

  1. Hahaha, ja precies! Soms probeer ik ze voorbij dat punt te laten groeien, maar dan kan ik me (voor mijn gevoel) nergens anders meer op concentreren. Heel jammer, want ik vind lange nagels – niet van die klauwen, maar gewoon lang – wel mooi.

  1. Dankje! 🙂 Al zou ik het nog leuker vinden als ik wél een businessplan (of in elk geval een concreet idee) zou hebben. Nu voel ik me een beetje stuurloos wat dat betreft.

  1. Hahaha, da’s waar. Het wil in elk geval zeggen dat ik blij ben met mijn naam, en dat ik zelf niet voor Roger had gekozen. 😉 En op zich vind ik het ook fijn om een vrouw te zijn en geen man, maar tegelijkertijd denk ik dat het leven voor mannen vaak leuker & makkelijker is dan voor ons, dus ik had ook best een man willen zijn. Maar dan had ik liever een iets… vlottere naam gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *