Meteen naar de inhoud
een vrouw op een yogamat

Wendy Wordt Wijzer – balanceren en proberen

Ja, ik leef nog. En ik heb me aan mijn voornemen gehouden om in januari een aantal nieuwe sporten uit te proberen. Maar er regelmatig over bloggen, dát schoot er helaas bij in. Ik heb nog steeds niet ontdekt hoe ik mijn privéleven, mijn werk én mijn blog tegelijkertijd in de lucht kan houden.

Maar goed. Over dat sporten. In totaal heb ik maar liefst vier(!) nieuwe sporten uitgeprobeerd. Vijf, als BodyBalance meetelt. Dat had ik al weleens eerder gedaan, maar de laatste keer is minstens een paar jaar geleden.

BodyBalance is een mengelmoes van tai chi, pilates en yoga. Waarbij je je kunt afvragen of er nog iets overblijft van de oorspronkelijke kracht of het gedachtegoed van die afzonderlijke “sporten” – als je ze al zo mag noemen – maar ik heb besloten om daar niet teveel over na te denken. Soms moet je gewoon iets durven te slopen en van de mooiste stukjes iets nieuws maken. En dan die naam. Als ik mijn body in balans krijg, volgt de rest van mijn leven misschien vanzelf?

Naast BodyBalance heb ik ook een les Pilates gevolgd, een les Easy Flow yoga, ‘Mindful yoga & meditatie’ en ik heb – als tegenhanger – flink van me afgeslagen en -geschopt in een les BodyCombat. Vechtsport, inderdaad.

Pilates bleek erg intensief te zijn – drie dagen later had ik nog steeds spierpijn – maar ook te rustig en eentonig voor mij.

Ook BodyCombat zorgde voor spierpijn, maar dat vond ik juist weer iets te explosief.

Toch waren dat geen van beide zulke grote afknappers als Easy Flow yoga. Voor de mensen die Jochem Myjer’s “Adem in, adem uit” gezien hebben: de yogadocent was een hypervriendelijke man die zwáár in de vertraging leeft. Mijn hemel. Blijkbaar is Jochem niet de enige die daar moeite mee heeft.

De Mindful yoga vond ik wel erg fijn, al kan ik dat zelfs met de beste wil van de wereld geen sport noemen.

Inmiddels vormt BodyBalance een vast onderdeel van mijn nieuwe sportroutine. De tijden van BodyCombat en Mindful yoga staan ook in mijn agenda, voor als het toevallig eens goed uitkomt en ik behoefte heb aan stoom afblazen of rust in mijn lijf.

Al met al een geslaagd eerste experiment. Een opfrisser voor mijn sportroutine, en een beetje meer lef voor mij!

In februari had ik eigenlijk een visagie- en een schminkworkshop willen doen, voor (en vóór) carnaval, maar de visagieworkshop waar ik me voor aangemeld had ging niet door vanwege onvoldoende aanmeldingen, en de schminkworkshops hadden juist te veel aanmeldingen want die zaten allemaal bomvol.

Dus ben ik in plaats daarvan met een cursus mindfulness begonnen. In de week voor carnaval. Moet kunnen. 😉

Wendy Wordt Wijzer: de tussenstand

Over een jaar heb ik…

 1. een paar andere sporten uitgeprobeerd;
 2. meer rust in mijn hoofd dankzij meditatie / mindfulness;
 3. een visagie- en schminkworkshop gedaan;
 4. een danscursus gevolgd;
 5. (beter) leren masseren;
 6. vrijwilligerswerk;
 7. meerdere Random Acts of Kindness uitgevoerd;
 8. (bijna) altijd een opgeruimd huis;
 9. een Loesje-poster / dichtbundel / boek met een tekst van mij erin of erop;
 10. …?
 11. …?
 12. …?

Foto gemaakt door Form, via Unsplash

8 reacties op “Wendy Wordt Wijzer – balanceren en proberen”

 1. Goed dat we weer van je kunnen lezen! Mij lukt het ook vaak niet om werk, vrije tijd, huishouden en verplichtingen in m’n sociale leven zo te combineren dat alles aan bod komt. En dan schrijf ik nog niet eens een blog. En vier geen carnaval. En doe geen vergelijkend sportonderzoek… Succes met alles hoor en maak je maar niet te druk.

 2. Aha, gelukkig maar dat je nog alive and kicking (letterlijk!) bent. Heel leuke afwisseling, en ik had wel bij die Easy Flow yoga willen zijn. Zo als een vlieg ergens, heerlijk.

  1. Je had je waarschijnlijk rot geamuseerd in die les. Extreme vriendelijkheid vs. extreme irritatie. Al had een vlieg het (daarom) in mijn buurt waarschijnlijk niet overleefd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *