Meteen naar de inhoud
Het woord 'love' staat op het strand geschreven. Zeewater spoelt het bijna weg.

11 x waarom verliefd zijn NIET leuk is

Een roze bril, ogen die stralen, vlinders in je buik en een glimlach van oor tot oor. Verliefd zijn is fantastisch, toch?

Nou, nee. Niet altijd. Hieronder vind je elf redenen waarom verliefd zijn soms helemaal niet zo zoet is.

“Hoezo is verliefd zijn niet leuk?!”

1. Slapeloze nachten. Punt.

2. Die onzekerheid. Vindt hij mij net zo leuk als ik hem? Als dit (nog) geen relatie is, wat is het dan wel? Wanneer zie ik ‘m weer? Wat wil ik? En hoe heet ik eigenlijk?!

3. Dag concentratievermogen! En blogritme.

4. Liefdesbang. Bij sommige mensen – ahem – gaat verliefdheid hand in hand met bindings- of verlatingsangst. Ik ben er nog niet helemaal aan uit of verliefd zijn ook hét aangewezen moment is om die angst aan te pakken, maar het is sowieso geen denderende combinatie.

5. Feestdagenhorror. Met Valentijnsdag als grootste gevaar. Als je elkaar nog niet goed kent, en niet weet hoe de ander over de feestdag in kwestie denkt, en over jullie(!), zou je zomaar eens in een mijnenveld terecht kunnen komen.

6. Losing game. Waarom is de kans dat twee mensen die goed bij elkaar passen en die ongeveer hetzelfde in het leven staan, elkaar vinden op het juiste moment en dan ook nog eens verliefd worden op elkaar, niet gewoon wat groter?! (Scheelt waarschijnlijk een hoop online-dating-verslavingen!)

7. Online dating verslaafd. De afgelopen maanden heb ik mezelf er regelmatig op betrapt dat ik zomaar wat mensen naar links of rechts aan het swipen ben. Niet om met iemand anders in contact te komen, maar uit gewoonte. Omdat ik blijkbaar niet meer kan functioneren zonder af en toe een blik op OkCupid te werpen. En da’s een pijnlijk besef.

8. Overschaduwing. Bijvoorbeeld: normaal gesproken vind ik het hartstikke leuk om berichtjes van vrienden te krijgen. Maar als ik verliefd ben, voel ik me elke keer dat mijn telefoon bliept en het niet door hem blijkt te komen, een beetje teleurgesteld. Zo stom!

9. Ludduvuddu. Ja, óók in een jarenlange relatie loop je het risico op een gebroken hart. Maar in die allereerste fase gaat het toch net iets vaker mis. Zal wel iets met bovenstaande punten te maken hebben.

10. Het woordje ‘al’. Ofwel de subtiele boodschap dat je iets te snel doet, of juist niet snel genoeg. “Hebben je ouders hem al ontmoet?!” “Is het al aan?” “Hoe lang zijn jullie al aan het daten?” “Hebben jullie het al over kinderen gehad?!” Ugh. Ben ik de enige die ongemakkelijk wordt van dat soort vragen? En die (blijkbaar) geen idee heeft hoe het heurt?!

11. Licht en donker. Warmte en kou. Hoe meer er van het één is, hoe meer het ander ook opvalt. En verliefdheid is nou eenmaal van nature best extreem. Kijk maar naar de synoniemen: “dol zijn op…”, “zot zijn van…”. Dus misschien hoort af en toe wat afzien daar gewoon bij?

En dat is waarom verliefd zijn lang niet altijd leuk is.

Hoe kijk jij aan tegen verliefdheid? En de nadelen ervan?


Foto door Jude Beck op Unsplash

4 reacties op “11 x waarom verliefd zijn NIET leuk is”

  1. Oh my god, dit is zo pijnlijk herkenbaar momenteel. Het is fijn, maar de onzekerheid is zoooo frustrerend.
    Wel een oplossing voor nummertje 8, je kan verschillende mensen een verschillend beltoontje geven. Dan hoef je niet spannend te kijken of het een berichtje van hem is en als je dat ene bepaalde biepje hoort kan je hart al een sprongetje maken 😉

  2. Voor mij (gelukkig) niet heel herkenbaar. Ik geniet er vooral van. Ik heb sinds kort een relatie, wat overigens best een uitdaging is als je ook een depressie hebt. Dus misschien dat ik daardoor ook minder last heb van de door jou genoemde punten.

  3. Herkenbaar! Gebrek aan eetlust of zelfs misselijkheid voeg ik er nog graag aan toe;). Maar je maakt me met deze blog ook wel heel nieuwsgierig. Ik hoop dat we binnenkort leuk nieuws lezen hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *