Meteen naar de inhoud
sauna SpaPuur Tilburg

Wendy had het warm bij SpaPuur in Tilburg

Afgelopen zondag stond er een bezoekje aan SpaPuur in mijn agenda. En in die van drie oud-collega’s / vriendinnen. 🙂

Nu is de eerste tropische dag van het jaar niet bepaald het ideale moment om een sauna te bezoeken, maar wij hadden natuurlijk niet zien aankomen dat het zondag zó warm zou worden. En de tickets waren al besteld.

Voor €24,75 per persoon – €19,50 plus een toeslag van €5,25 omdat het een badkledingdag was – kregen we het ochtendarrangement, van tien uur ’s morgens tot (uiterlijk) twee uur ’s middags, inclusief een kop koffie of thee met gebak. Prima prijs.

Eenmaal binnen was de kledingruimte de eerste ruimte die mij echt opviel. Die staat namelijk behoorlijk vol met kluisjes, en doet daardoor erg krap aan.

Gelukkig bleek de kleedruimte uiteindelijk het grootste minpunt te zijn van dit wellnessresort. De rest ziet er een stuk beter uit. Er zijn allerlei sauna’s te vinden – voor ieder wat wils – en wie tussendoor even wil bijkomen kan in de knusse tuin terecht, of in één van de baden of relaxruimtes.

In vergelijking met mijn vorige sauna-ervaring – SpaOne – is SpaPuur weliswaar minder luxe, minder groot, en minder nieuw, maar niet minder gezellig. Ik vond het robuuste en “oubollige” van sommige sauna’s juist wel wat hebben. Daarbij heeft SpaPuur meerdere badkledingdagen per maand, en SpaOne geen. Dat kán weleens de doorslaggevende factor zijn. (In dit geval was dat ook zo.)

En – niet onbelangrijk – de dames die nog nooit in een sauna geweest waren, vonden het óók leuk. Missie geslaagd! Dit gaan we zeker nog eens doen… als het buiten wat kouder is.


Foto: spapuur.nl

3 reacties op “Wendy had het warm bij SpaPuur in Tilburg”

    1. Precies! Meer moet dat niet zijn! 😀 En inderdaad, in de sauna’s zelf was het net zoals anders. Het afkoelen ging wel wat moeizamer. Meestal ga ik daarvoor eerst een tijd naar buiten en dan onder de koude douche en in het dompelbad enzo. Maar als het buiten 31 graden is, koel je daar niet echt van af…

  1. Pff…de sauna is echt niks voor mij. Ik krijg het letterlijk benauwd in zo’n warme ruimte. En áls ik al zou gaan, zou dat echt op badpakkendag zijn, maar ik sla maar gewoon over. Als je er wel van houdt, lijkt het me trouwens wel een heerlijke manier om te ontspannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *