Meteen naar de inhoud
een vrouw wacht in haar eentje op de metro, met een smartphone in haar hand

Egoïstische bitch?

Iemand heeft mij op OKCupid uitgemaakt voor een egoïstische bitch.

Het was niet de eerste keer dat een leuke chatsessie plotseling omsloeg, en deze keer was het in het Engels, dus het deed allemaal wat minder pijn. Maar toch.

Het raakte me. Waar kwam deze boosheid ineens vandaan?! En… had hij misschien gelijk?

Nog geen uur later zag ik dat de afzender ons gesprek gewist heeft. Sterker nog: hij heeft mij geblokkeerd. Dus ik kan zijn exacte bewoordingen (helaas?) niet meer terugvinden. Of om uitleg vragen.

Het kostte hem waarschijnlijk slechts een paar muisklikken, maar de “moeite” die hij nam om mij uit zijn leven te bannen, gaf mij de indruk dat ik écht fout bezig ben geweest. Terwijl ik, volgens mij, hooguit een dag of twee wat minder vaak van me heb laten horen.

Soms hebben andere aspecten van mijn leven nou eenmaal een hogere prioriteit. Een tikkeltje egoïstisch, misschien, maar dat maakt me toch nog geen bitch?!

Een week of twee later zat ik met een andere man – die wél wat geduld en inlevingsvermogen heeft – in een restaurant. Hij wou weten hoeveel ‘likes’ ik heb op OKCupid. Hoeveel mensen mij naar rechts geswipet hebben.

“Ehm, iets meer dan 1700. Jij?”

“51.”

Even voor de duidelijkheid: er zat een prima vent tegenover me. Ik schoot dan ook in de lach. Die getallen zijn sowieso behoorlijk absurd, maar naast elkaar vallen ze al helemaal niet te rijmen.

Waarschijnlijk is dit precies wat mijn vrienden in Polen bedoelden, toen ze zeiden dat vrouwen het zoveel makkelijker hebben dan mannen, als het op daten aankomt. Voor elke vrouw die aangeeft interesse te hebben in mijn tafelgenoot, heb ik de keuze uit maar liefst 33 kandidaten. Tja. Dat klinkt inderdaad als een spelletje in mijn voordeel. In ons voordeel.

Ik kan me de frustratie in het mannenkamp dan ook best voorstellen. De haast. De behoefte aan aandacht. En de wanhoop als we eventjes afwezig zijn.

Maar, beste bitches en testosteronbommen, wat schieten we er in vredesnaam mee op als we elkaar de huid vol schelden?! En klakkeloos allerlei aannames doen? Laten we het alsjeblieft een beetje gezellig proberen te houden, want online daten is zo al ingewikkeld genoeg… We hoeven er toch geen potje van te maken?


Foto: “3_DSC4222bw” door Dmitry Ryzhkov, licentie CC BY-NC-SA 2.0

4 reacties op “Egoïstische bitch?”

  1. Ik ken de site niet, maar herken wel het gedrag. Ik besloot na een 2e poging al dat als iemand me leuk vond die maar op mij af moest stappen. Ik vind het een nare bewoording om iemand die je amper kent zo te noemen.

  2. Pfff….dat zou me ook raken. Echt zó niet tof, dat soort opmerkingen. En je kunt met je hoofd vast bedenken dat het niet heel veel zegt, maar je gevoel is al geraakt.

    1. Ja dat klopt. :/ Daarbij heb ik al eens eerder zoiets meegemaakt, dus in mijn hoofd gaat het – naast “ach joh, maak je niet druk, en laat die mannen lekker in hun sop gaarkoken” – ook van “hm, misschien hebben ze wel een punt”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *