Meteen naar de inhoud

Wendy bezoekt de FoodHall in Breda

Breda heeft er sinds vorige maand een culinaire hotspot bij. De FoodHall belooft haar gasten alle wereldkeukens onder één dak. Vandaag ging ik er een kijkje nemen, en iets eten natuurlijk!

De ingang valt een beetje tegen. Bij een “food hall” (eetzaal / kantine) verwacht ik geen luxe entree, maar dit is wel erg kil.

Al vind ik die azuurblauwe tegeltjes wel mooi.

De ingang van FoodHall Breda
De ingang van de FoodHall, aan de Reigerstraat.
FoodHall Breda
De “echte” ingang, voorbij het binnenpleintje.

De binnenkant ziet er gelukkig beter uit. Om de één of andere reden zijn de foto’s die ik binnen gemaakt heb allemaal mislukt, dus kijk even op de website van de FoodHall als je nieuwsgierig bent.

In principe kan ik kiezen uit 18 verschillende keukens, maar vandaag (dinsdagmiddag, 12u30) zijn er een paar keukens onbemand. Niet erg, want nog steeds keuze genoeg. Al vraag ik me wel af of je met 18 keukens echt alle wereldkeukens onder één dak hebt.

Uiteindelijk ga ik voor de vegetarische “vermicelli bowl” van Viet Mi, voor €6,50. Best lekker, maar niet zó lekker dat ik het gegarandeerd nog eens ga bestellen.

En ik vind die wegwerpbordjes, -bakjes, -stokjes en -vorkjes zo… Karig. Sfeerloos. Zonde.

Als je in Breda bij een foodhall wilt eten, dan is de FoodHall een prima plek. En laten we niet vergeten dat ik maar één van de 18 “kraampjes” heb uitgeprobeerd, dus wie weet zit er tussen die andere keukens wel een verborgen parel!

Maar voor nu denk ik dat je, als je in Breda bent en lekker wilt tafelen, beter ergens anders kunt gaan eten. Bijvoorbeeld bij De Pastakantine, JanenAlleman of bij Sunshine Lunch & Lounge.

En wie een keer in Nederland een foodhall wil ervaren, zou ik aanraden om naar Down Town in Eindhoven te gaan, of naar de Markthal in Rotterdam.

(En neen, ik word niet betaald voor deze link love.)

Hou jij van foodhallen? Of vind je ze (meestal) dertien-in-een-dozijn?

5 reacties op “Wendy bezoekt de FoodHall in Breda”

  1. Ik ben nog nooit in een foodhall geweest, maar na deze blogpost ben ik nou niet erg enthousiast om naar die in Breda te gaan. Er zijn genoeg leuke restaurants in die stad waar je lekker en leuk kunt eten (met ‘echte’ borden en bestek).

    Liefs,
    Marloes

    1. Het concept is zeker leuk! En gelukkig zijn er ook foodhallen te vinden (en kraampjes in foodhallen) die wél met herbruikbaar servies werken. Die in Eindhoven, bijvoorbeeld.

  2. Die plastic bakjes vind ik ook een beetje sfeerloos. Ik ben nooit in een foodhall geweest. Als ik dan toch buiten de deur eet (en dat doe ik maar zelden), wil ik ’t gelijk ‘goed’.

    1. Ja, dat heb ik dus ook. 🙂 Behalve tijdens een evenement ofzo, of op een feestdag. Dan stoor ik me heel wat minder aan plastic/kartonnen bakjes en dergelijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *