Meteen naar de inhoud

Ik ben een piraat

Mijn naam is Wendy en ik ben niet wie je denkt dat ik ben.

Ik ben een piraat.

Ik hou van de zee. Van vrijheid. Van de wereld achter de horizon. En daar weer voorbij.

Met spullen heb ik een vreemde relatie. Aan de ene kant heb ik er het liefst zo weinig mogelijk van. En tegelijkertijd ben ik erg gevoelig voor mooie en bijzondere dingen.

Ik trek graag mijn eigen plan. Maar als er toch een gezagvoerder nodig is, luister ik liever naar een kapitein die op basis van kennis en kunde is verkozen, dan naar iemand met slechts de juiste papieren. Of – nog erger – de juiste connecties.

Waar je vandaan komt, en waar je naartoe gaat, zegt mij weinig. Als in: ik vind het leuk als je mij daarover vertelt, maar ik hecht er niet veel waarde aan. Laat me liever zien wat je te bieden hebt.

Ik vertrouw je niet zomaar. Mezelf vertrouw ik trouwens ook niet altijd. (Ik ben een muts, zegt mijn vader, maar ik lijk op hem dus zo erg is dat niet.)

Ik ben een piraat die altijd naar huis terug zal keren. Met wortels diep in het zand.

En toch vaar ik onder meerdere vlaggen. Graag zelfs. Brabant, Nederland, Europa… Alles is thuis.

Ik ben een piraat.

En jij? Met welke (sprookjes)figuur / slechterik identificeer jij jezelf?

Tags:

2 reacties op “Ik ben een piraat”

  1. Nooit over nagedacht op welk sprookjesfiguur ik zou lijken, maar als ik dit zo lees, zou ik zo met je mee het schip op kunnen. Ik herken me namelijk in eh…alles. Hoewel voor mij dan niet alles thuis is. Mijn eigen schip, dat is thuis;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *