Meteen naar de inhoud
Johnny Depp, Matthew Gray Gubler, Sam Heughan en Jack O'Connell

Hot & steamy: Wendy over lekkere mannen

Wat doe je als je liefdesleven niet veel soeps is, en de pogingen om daar wél iets van te maken nauwelijks van de grond komen?

Dan geef je je ogen gewoon de kost. Want kijken – en fantaseren – mag altijd.

Van relaties mag ik dan misschien bar weinig verstand hebben, van aantrekkelijke mannen des te meer. Al zeg ik het zelf.

Wie mijn favoriete hotties zijn? Ik heb geprobeerd om ze te ordenen, er een Top 10 van te maken, maar dat bleek een hopeloze missie. Want ze lijken qua uiterlijk best wel op elkaar. En tegelijkertijd is het ene sexy het andere niet.

Hoe aantrekkelijk ik iemand vind, is namelijk niet alleen afhankelijk van het uiterlijk, maar ook – en misschien nog wel meer – van het innerlijk. Het karakter.

Probeer dat alles maar eens in een Top 10 te vatten. Niet te doen.

Maar wat ik wél kan doen, is die lekkere mannen verdelen over drie categorieën. Want dat past dan weer wel precies.

1. De Knappe Cutie

Wat de Knappe Cutie zo leuk maakt? Dat hij zijn (onopgemerkte) goede looks weet te combineren met een goed karakter.

Misschien was hij vroeger een lelijk eendje. Misschien ook niet. Hij is in elk geval nooit de knapste van de klas geweest. In films is hij bijna altijd een “good guy”, maar nooit De Held. Eerder de underdog, of zelfs een beetje het sulletje van de groep. De nerd.

Knappe Cuties hebben meestal bruin haar en blauwe ogen. Geen idee waarom, eigenlijk. Ik weet dat mannen met zwart, blond of rood haar ook knap en lief kunnen zijn. Maar toch hebben veel mannen die in deze categorie vallen bruin haar. En – nog zoiets – ze zijn doorgaans lang en dun.

Voorbeelden: James McAvoy, Matthew Gray Gubler en Egbert-Jan Weeber

2. De Blonde God

De Blonde God was wel de knapste jongen van de klas. Wat zeg ik, hij was de hunk van het schoolplein.

In het ergste geval is ‘ie daardoor best wel *kuch* een tikkeltje *kuch* arrogant geworden. Maar een echte Blonde God komt daar gewoon mee weg, want tja, mensen zijn nu eenmaal bijzonder trouw aan hun goden.

Eigenlijk wil ik dit type mannen helemaal niet leuk vinden. Maar ze zien er zó goed uit, dat er een soort kortsluiting optreedt in mijn hoofd. En dus mag een Blonde God veel gespierder zijn dan ik eigenlijk mooi vind. En hij mag ook rossig of donkerblond haar hebben. Daar kan ik – om de één of andere reden – allemaal mee leven.

Voorbeelden: Chris Hemsworth, Gabriel Macht en Rutger Hauer

3. De Ruige Piraat

Terwijl de Blonde God op het schoolplein stond te schitteren, en de Cutie braaf studeerde, was de Ruige Piraat nergens te bekennen. Althans, niet in de buurt van de school.

Hij heeft namelijk maling aan “omdat het zo hoort” en “omdat het moet”. Een saai leven is niet aan hem besteed. Een saai uiterlijk evenmin. En een stabiele relatie misschien ook niet, maar goed.

Woest aantrekkelijk. Vooral als er onder al dat tumult een hart van goud (b)lijkt te zitten.

Voorbeelden: Eddie Vedder, Sam Heughan en Jack O’Connell

Welke mannen vind jij sexy?

4 reacties op “Hot & steamy: Wendy over lekkere mannen”

  1. Hahaha, heerlijk blogje. Ik vind bijvoorbeeld Victor Reinier echt een knapperd, hoewel die ver buiten mijn leeftijdscategorie valt, maar hij heeft iets. Alleen in zijn rol als Wolfs dan, met die pakken aan;). Verder vind ik ’t eigenlijk niks, dus misschien is het meer het personage Wolfs waar ik op val.

    1. Oja, dat kan ik best begrijpen. 😉 In Baantjer had ‘ie ook iets. Toen was hij nog een stuk jonger, en dan met zo’n leren jack aan… Niet verkeerd, hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *