Meteen naar de inhoud

Toffe Dingetjes 8

Wat voor toffe dingetjes kwamen er deze maand zoal voorbij?

Muziek

Het nummer ‘Date La Vuelta’ zet ik nog steeds regelmatig op, want het brengt de mamacita in mij naar boven. Maar soms heb ik behoefte aan meer pit. De beuk erin. “Famalay” is minstens even zomers, maar veel sneller en energieker. Leuk voor bij het schoonmaken, en om he-le-maal op los te gaan. In een zaal met airconditioning.

Belevenissen

Want man, wat was het warm.

De tropische temperaturen hadden een negatieve invloed op mijn nachtrust, en dus op mijn (schrijf-)energie de afgelopen weken. Daarbij kreeg mijn blog ineens kuren. Althans, alles leek normaal, maar ik kreeg ineens geen reacties meer binnen. Na een tijdje bleek dat Bloglovin’ en (sommige?) lezers mijn nieuwste berichten niet konden zien. Paniek! Gelukkig heb ik de oorzaak kunnen achterhalen – een probleem met de cache-plugin – en de zaak eigenhandig opgelost. En dat voelde best nerdy cool.

Andere nerdy coole bloggerelateerde belevenissen deze maand: mijn eerste guest post (op doof.nl), mijn eerste gesponsorde blogpost (een canvas poster in ruil voor een review), mijn eerste NIMA-examen (geslaagd voor NIMA A1 Online Marketing, yesss, nu deel 2 nog) en mijn eerste ontmoeting met een andere blogger (voor herhaling vatbaar).

Begin juli ging ik een lang weekendje weg, naar Freiburg, Milaan en Bergamo. Veel moois gezien, heerlijk gegeten, maar vooral lekker bijgekletst met twee van mijn beste vriendinnen. Met flinke Freundweh tot gevolg. Maar gelukkig zie ik één van hen over een paar weken weer!

het park vlakbij Castello Sforzesco in Milaan
een park vlakbij Castello Sforzesco in Milaan

Eten

Beter dan het eten in (en onderweg naar) Milaan en Bergamo werd het eigenlijk niet, deze maand. Maar da’s niet zo erg. In de categorie“beater verleeze dan det ge ’t noeit het gehad”:

  • ontbijten met een cappuccino en een croissant gevuld met abrikozenjam, bij Balzer in Bergamo;
  • een pizza van Pizza Leggera, waar ze 100% glutenvrije pizza’s hebben maar die mét gluten waren ook goddelijk lekker;
  • als ze in de hemel geen Italiaans ijs hebben (bijvoorbeeld die van La Pasqualina), dan weet ik het ook niet meer.

Verhalen

Op vakantie heb ik, wonder boven wonder, niet alleen maar gegeten en met vriendinnen rondgehangen, maar óók een boek uitgelezen!

‘Doloris Dolly Poppedijn’ – het geschenkboekje van de Spannende Boeken Weken – ging mee naar Italië, en ik vond het een leuk verhaal voor onderweg. Al ben ik het wel met de (overwegend negatieve) reviews eens dat het thema – het verlies van een baby – en de akelige illustraties zich slecht lenen voor een geschenkboekje.

Op Netflix heb ik deze maand de serie Sense8 gekeken en ik ben diep onder de indruk. Als in, niet zomaar diep, maar dit-is-de-beste-serie-die-ik-ooit-gezien-heb diep. Fuck-ik-wil-nooit-meer-zonder-Netflix-al-zou-ik-er-eigenlijk-mee-moeten-stoppen diep.

Men neme een spannend verhaal met een mooie boodschap. Uitgevoerd door acht totaal verschillende maar stuk voor stuk intrigerende hoofdpersonages, plus nog een bups andere toffe karakters. Voeg daar een heleboel mooie locaties aan toe, verspreid over de hele wereld (inclusief Amsterdam <3 ), en een budget van hier tot Tokyo. Opdienen met een goede soundtrack. En tadaaa! Mind = (about to be) blown.

Blogposts

Wat voor leuke, inspirerende dingen las ik nog meer?

En de favorieten uit eigen keuken:

Hoe was jullie juli?

9 reacties op “Toffe Dingetjes 8”

  1. Aha, ik was dus één van de mensen die je blogs niet meer zag verschijnen. De blog over het mooie cadeau voor je broertje had ik bijvoorbeeld gemist. Gelukkig heb ik je nu weer in beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *