Meteen naar de inhoud

De vier leukste plekken om de zomer te vieren

Voor wie de laatste dagen onder een steen (met airco) gelegen heeft: de zomer is begonnen!

En hoewel de hitte van de afgelopen dagen niet echt om te genieten was – *smelt* – toch biedt geen enkel ander jaargetijde zoveel mogelijkheden en tijd voor een feestje dan dit seizoen.

Wat vind ik de leukste plekken om de zomer te vieren?

1. voormalig Joegoslavië / de Balkan

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! 😉

En ja, het kan er wreed heet worden in de zomer. Maar laat je daardoor niet afschrikken! Plan je activiteiten gewoon ’s morgens en ’s avonds, of – nog beter – plan zo min mogelijk, en zie maar wat de dag brengt.

Nog meer pluspunten: de vriendelijke prijzen, het gebrek aan hypertoerisme (op een paar hotspots na, zoals Dubrovnik) en de ongerepte natuur hier en daar.

2. Boedapest

Steden zijn “seizoensproof”. Er valt elke dag wel iets te beleven, of het nu hoogzomer is of hartje winter. Maar als ik toch één stad mag aanwijzen waar het in de (na)zomer extra prettig toeven is, zeg ik Boedapest.

De warmte van de zomer past gewoon goed bij het hoge gypsy-gehalte van deze stad. De kleuren komen beter tot hun recht. En de feestjes zijn nét iets uitbundiger.

Dus, voor de city trippers onder ons: breng deze zomer (of een volgende) eens een bezoekje aan Boedapest!

3. het strand

Love it or hate it. Maar hoe dan ook: het is aan het strand vaak wel een stuk koeler dan landinwaarts. En dat kán een hele verademing zijn.

(Soms ook niet. Ik ben gisteren met mijn ouders naar Zoutelande gereden, maar daar viel het weer helaas flink tegen. Bewolkt, winderig, een graad of 18… Veuls te koud voor onze zomerse outfits.)

4. daar waar je vrienden zijn

Uiteindelijk doet het er maar weinig toe waar je de zomer viert. Met wie maakt een veel groter verschil.

Of je nu met een paar vrienden op vakantie gaat, of het in je eentje reizen een deadline geeft omdat je de bruiloft van één van hen absoluut niet wilt missen.

En – ook mooi – soms hoef je er de deur niet eens voor uit! Want je vrienden kunnen overal zijn. Zelfs gewoon bij jou thuis op de bank. Mits je ze even uitnodigt, natuurlijk. 😉 En als je dan ook nog eens iets lekkers in huis haalt, heb je best kans dat ze vaker langs willen komen. Weinig moeite, veel gezelligheid.

Volgende week ga ik een paar dagen naar Italië voor een reünie met twee van mijn “besties”. En in augustus komt mijn “allerbestie” een weekje naar Nederland. Keiveel zin in! 😀

Dit vind ik de leukste plekken om de zomer te vieren. Wat is jouw favoriet?

2 reacties op “De vier leukste plekken om de zomer te vieren”

  1. Mijn favoriet voor bloedhete dagen is ergens in een bos. Ik kan goed tegen de hitte, maar ik vind het soms wel te warm of te wandelen of te fietsen. In het bos, onder de schaduw van de bomen, gaat dat vaak nog prima op warme dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *