Meteen naar de inhoud

Boekenweek 2019: deze vijf boeken raad ik aan!

Het afgelopen jaar heb ik niet veel boeken gelezen – tsssss – maar toch genoeg om vijf mooie titels met jullie te kunnen delen.

1. The Unbearable Lightness of Being – Milan Kundera

‘The unbearable lightness of being’ (Nederlandse titel: ‘De ondraaglijke lichtheid van het bestaan’) is een heuse klassieker.

Dit boek heb ik in een moordend tempo uitgelezen. Deels uit noodzaak – ik heb het boek van iemand geleend toen ik in Macedonië was – maar vooral omdat het verhaal me volledig in beslag nam.

Een boek om je tanden in te zetten.

2. The Curious Incident of the Dog in the Night-Time – Mark Haddon

‘The curious incident of the dog in the night-time’ – over een autistische jongen die een mysterie oplost – stond al jaren op mijn lijst met boeken die ik graag wou lezen. En terecht, zo bleek.

Een boek dat een beroep deed op bijna al mijn emoties, én mijn lachspieren. Prima leesvoer voor in een park.

3. The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson

Een boek om cadeau te geven aan je vriend(in) die 30 wordt. En aan jezelf.

Lees ook: “Vijf lessen uit The Subtle Art of Not Giving a F*ck”

4. DIT IS EEN GOEDE GIDS – Marieke Eyskoot

De titel zegt het eigenlijk al. Dit is eerder een gids (of een keukentafelboek) dan een normaal boek. Natuurlijk kun je het in één keer van voor tot achter uitlezen, om er vervolgens jarenlang niet meer in te kijken, maar dan mis je een hoop.

Nee, daarvoor bevat dit boek deze gids te veel goede, bruikbare informatie en handige adresjes voor mensen die willen weten wat goed is (als in: duurzaam, sustainable, fair trade, etc.) – en wat niet.

5. Hoe word je ALLES? – Emilie Wapnick

Om heel eerlijk te zijn ben ik ‘Hoe word je ALLES?’ nog aan het lezen. (Nogmaals bedankt, Irene, voor de tip.)

Maar als je – net zoals ik – moeite hebt om één duidelijke richting aan te nemen en te houden, qua carrière, dan vind je dit boek waarschijnlijk – net zoals ik – heel tof.

Of bekijk eerst even de TED-talk van Emilie, om te horen of je jezelf in haar verhaal herkent.

Hopelijk heb ik volgend jaar een iets grotere voorraad boeken om uit te putten. En staan er dan niet wéér vier namen die met een “M” beginnen. (Ik heb namelijk helemaal geen “M” in mijn naam, en ik wil ook eens in zo’n rijtje staan. Ooit.)

Welk boek spreekt jou aan? En wat zijn jouw favorieten van het afgelopen jaar?

(Als je een boek koopt via de links in deze blogpost, ontvang ik een klein percentage van de opbrengst. Dat kost jou niets extra’s. Ik ben niet betaald om deze blogpost te schrijven, en ik raad alleen boeken aan die ik met veel plezier gelezen heb. Ook krijg ik geen gegevens door van eventuele kopers. Wat jij met deze informatie doet, is – zoals altijd – geheel aan jou.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *