Meteen naar de inhoud

Als je bij mij naar binnen kon gluren, zou je zien dat…

Het is (gelukkig) verdomd lastig om hier door het raam naar binnen te kijken, want ik woon op een zolderkamer. Maar stel. Stel dat je iemand zou kennen die op de derde of vierde verdieping van het appartementencomplex achter mijn huis woont. Stel dat je een drone zou hebben. Of dat je opeens zou kunnen vliegen. Wat zou je dan kunnen zien?

De inspiratie voor deze post komt bij Romy van Vaker Vrolijk vandaan, die op haar beurt weer geïnspireerd werd door een Instagram-post van Ik Vrouw Van Jou. Andere bloggers die de gordijnen ook al even opzij geschoven hebben, zijn (onder andere?) Audrey en Rosita.

Deel jij op jouw blog ook een realistisch inkijkje in je huis? Laat het ons weten in de comments!

Als je bij mij naar binnen kon gluren, zou je zien dat…

 • ik een vroege vogel ben. Om half zeven gaat het licht aan – eigenlijk al iets eerder, want ik heb een Wake-Up-Light – en om tien uur is het licht meestal weer uit. Op mijn kamer. (Ik val niet zo snel in slaap, dus het komt vaak voor dat ik om half elf nog wakker lig.)
 • er één televisieprogramma is dat ik de laatste tijd via de tv volg, en dat is ‘Below Deck’ op Fox. Below Deck Mediterranean, Below Deck Sailing Yacht… Zijn er meer mensen die daar graag naar kijken of gekeken hebben? Please? 😀
 • ik elke dag kook. Tenzij ik niet thuis eet. Ik zou vast heel veel tijd kunnen besparen door bijvoorbeeld in één keer twee maaltijden te koken en dan de helft in de koelkast te zetten voor de volgende dag. Maar ik doe het liever op mijn manier.
 • vuile vaat regelmatig een paar dagen blijft staan. Ik erger me daaraan, maar blijkbaar is de weerzin tegen dagelijks afwassen toch groter dan de weerzin tegen een stapeltje vuil kook- en eetgerei op het aanrecht. (Ik ben alleen, dus het is geen STAPEL, maar toch.)
 • mijn yogamat elke dag wordt uitgerold. Voor een korte yoga- of fitnesssessie. Die mat ligt – als ‘ie niet gebruikt wordt – meestal opgerold onder een stoel omdat ik te lui ben om hem na elk gebruik netjes op te bergen in de daarvoor bestemde koker. (Te lui om te sporten? Nee! Te lui om op te ruimen? Jaaa!)
 • ik soms vreselijk moet huilen. En in plaats van dat te onderdrukken, ga ik er de laatste tijd gewoon even voor zitten. Letterlijk. Ook al ben ik bang dat mijn huisgenoten die buien kunnen horen, en ook al kan ik er met mijn hoofd niet altijd bij. (“Kom op zeg! Zo erg is het nu toch ook weer niet?!”) Maar als ik mijn hart wil openstellen, dan moet ik het verdriet dat daar zit volgens mij de ruimte geven. Loslaten. Hoe moeilijk dat ook is.
 • er hier regelmatig muziek draait. Niet zo hard dat je het door het raam kunt horen, maar je zou het toch merken, omdat ik dan niet stil kan blijven zitten.
 • ik een keyboard heb, maar die nauwelijks gebruik. Een kwestie van (te?) veel creatieve interesses hebben en mijn tijd dan toch net iets liever besteden aan schrijven, tekenen, web design en fotografie dan aan (leren) keyboard spelen.
 • de printer en ik regelmatig met elkaar overhoop liggen. Ik heb vijf jaar geleden voor veel geld een printer gekocht (want als docent wilde ik een “meer-dan-zomaar-printer” hebben) maar na een jaar begon het gedonder. Kuren, niet normaal. En het ding is te luxe om zomaar te vervangen, dus eigenlijk moet ik hier eens een dag goed voor gaan zitten ofzo. Hopen dat ‘ie deze kersverse freelancer toch nog gaat helpen.
 • ik soms VEUL en soms geen groente in huis heb. Ik haal om de week een Boerschappen Oogstbox in huis (nee ik word niet door hen gesponsord). Een box voor twee personen. Als ik dan thuiskom met drie tassen vol groenten en fruit denk ik standaard “hoe ga ik dit ooit op krijgen?!”. Maar meestal is het één of twee dagen voor de nieuwe box al zover, en dan wacht ik liever op die box dan dat ik (minder verse) groente koop bij de supermarkt.
 • de meeste planten het hier niet lang volhouden. Dat ligt niet aan mij – ik heb best groene vingers – maar met één raam op het noorden en twee dakraampjes op het westen, komt er gewoon weinig zonlicht binnen.
 • bij het grote raam een letterbord hangt. Toen ik die in 2018 kreeg, stond er de volgende quote op. “My mind is like my browser – 19 tabs open, 3 are frozen and I have no idea where the music is coming from.” XD Vorig jaar heb ik die tekst vervangen door “elke tel geluk is al schitterend”, uit een boek van Sander Kollaard (‘Uit het leven van een hond’).
 • ik op mijn laptop inderdaad standaard meer dan tien tabbladen open heb staan, verdeeld over twee of drie browsers. De vriendin die mij het bord gaf, kent mij blijkbaar niet goed genoeg om te weten dat ik letterborden eigenlijk een tikkeltje te burgerlijk vind, maar ze weet wél hoe ik werk. <3
 • je aan wat ik drink kunt zien hoe laat het ongeveer is. Ik begin de dag met gemberthee (op basis van verse gember en citroen). Rond 9 uur drink ik een kop koffie met melk. Tussen 10 en 12 drink ik twee koppen groene thee, en ’s middags tussen 13 uur en 15 uur weer. Daarna drink ik water, als ik dorst heb. En dan ’s avonds één kop kamillethee of iets anders waar geen cafeïne in zit.

Is dit wereldschokkend? Vast niet. Eerder saai. Maar ook een welkome afwisseling op de perfecte en avontuurlijke plaatjes die we meestal voorgeschoteld krijgen. Toch?


Deze blogpost bevat één of meerdere affiliate links. Als je via deze link(s) iets koopt, ontvang ik een deel van het aankoopbedrag. Dat kost jou uiteraard niks extra’s, en het helpt mij deze blog in de lucht te houden.

Tags:

13 reacties op “Als je bij mij naar binnen kon gluren, zou je zien dat…”

 1. Leuk lijstje zeg! Ik heb een studiootje gehad en deed de afwas omdat ik niet tegen luchtjes kan. Afdrogen is nog steeds tegen mijn principes. Koken doet vriendjelief hier meestal, ik heb er geen geduld voor.

 2. Superleuk om jouw lijstje te lezen! Er zitten heel wat herkenbare dingen in. Toevallig heb ik voor morgen een artikel klaarstaan waarin ik ook een bekentenis doe over mijn gemiddelde aantal tabbladen, haha. Dat zijn er meestal ook niet bepaald weinig, tot grote ergernis van mijn vriend 😉
  Wat knap en goed trouwens dat je zo trouw dagelijks aan yoga doet. Dat is een van de doelen die ik regelmatig een kans wil geven, maar dat tot nu toe nog steeds bij alleen een doel is gebleven. Oeps!

 3. Ik vind je lijstje helemaal niet saai, eigenlijk, maar net herkenbaar! En dat van die keyboard is zo herkenbaar! Ik heb hier ook schildergerief en ik denk soms echt van “Ik moet echt eens schilderen”, maar meestal komt er een andere hobby dan toch tussen, haha.

 4. Haha ik heb op mijn laptop ook al-tijd 987 tabbladen open staan verspreid over een venster of drie. De laatste keer dat alles weg was kan ik me zelfs niet meer herinneren :p
  Ben heel benieuwd naar je zoldertje dus dat ga ik nu ff checken!

  1. Haha, o ja? De printer van mijn ouders doet het altijd perfect, dus ik dacht dat die van mij een bijzonder geval was. Maar misschien is dat een misvatting? 😀

 5. Leuk! Heerlijk juist, vind ik, om gewoon wat ‘alledaagse’ dingen te lezen. Dat huilen wil ik ook kunnen. Ik snap uiteraard dat je bang bent dat je huisgenoten het horen, maar ik kan me goed voorstellen dat het enorm kan opluchten.

 6. Leuk om te lezen! Van Below Deck had ik nog nooit gehoord, sorry, haha! Enne: ik ben heel benieuwd wat je dan eet op de dagen dat je groentenpakket op is? Ga ik nu even je zoldertje bekijken…

  1. Haha, jammer, ik zou het echt leuk vinden om met anderen over de gebeurtenissen in Below Deck te filosoferen / roddelen, maar het is geen enorme hit heb ik het idee… 😉

   Op de dag of dagen dat ik zonder groente zit, heb ik de volgende mogelijkheden: (1) een diepvriespizza in huis halen (die met spinazie van Ristorante is echt een guilty pleasure van me), (2) de gelegenheid aangrijpen om aan intermittent fasting te doen (dan eet ik na half vier ’s middags niks meer), (3) bij mijn ouders gaan eten of (4) genoegen nemen met couscous of rijstwafels met hummus. XD En ik heb vitaminepillen in huis. Dat is natuurlijk geen “eten” maar het is een extraatje voor als ik niet aan de 200 gram groente per dag kom.

 7. Haha, dat letterbord! Gelukkig wel een met een toepasselijke quote. Wereldschokkende feiten? Nee. Saai? Dat ook niet. Ik vind het juist een leuke manier om een realistisch kijkje in je leven te krijgen.

  1. Ja, als ik een letterbord gekregen had met “In dit huis (enzovoorts)…” dan was ik echt gaan janken! Hahaha! Maar op deze manier kan ik het best verdragen. 😉 De quote die erop stond was erg geslaagd, en dat ik erop kan “schrijven” wat ik zelf wil is ook leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *