Meteen naar de inhoud
fail your way to success

21 dingen die ik nooit meer wil doen

Fouten, verkeerde inschattingen, vlagen van verstandsverbijstering – hoe hard we ze ook proberen te voorkomen, we doen allemaal weleens dingen die we daarna nooit meer willen doen.

Welke lessen heb ik door schade en schande geleerd? (Of probeer ik in elk geval te leren?)

Ik wil nooit meer…

 1. Nieuwjaarsdag op bed doorbrengen met een helse kater.
 2. mijn keuken delen met iemand die standaard zijn vis laat aanbranden.
 3. de nachtbus nemen van Vlorë (Albanië) naar Skopje.
 4. een vliegtuig missen.
 5. zwijgen als iemand iets doet wat op geen enkele manier oké is.
 6. “ja” zeggen tegen een functie als mijn voorgevoel “nee” is.
 7. met blote voeten in een meer zwemmen. (Die bodem! Zo vies!)
 8. mezelf afsluiten voor de buitenwereld als ik het moeilijk heb.
 9. een klapband – of twee – veroorzaken.
 10. zo lang niet autorijden dat ik het niet meer durf.
 11. mezelf uitsloven voor iemand die dat andersom niet voor mij zou doen.
 12. stoppen met sporten.
 13. de film ‘The Ring’ bekijken.
 14. een stuk spacecake eten en dan een kwartiertje later de trein pakken.
 15. een coupe soleil bestellen bij de kapster. Blonde plukken? Niet aan mij besteed.
 16. twee dagen achter elkaar iets eten bij de McDonalds.
 17. met iemand naar bed gaan omdat ik iemand anders miste.
 18. mijn paspoort vergeten mee te nemen als ik naar het buitenland ga.
 19. gamen tot vijf uur ’s nachts.
 20. een muisje redden uit de klauwen van een kat. (De muis beet me. Rotzak.)
 21. een Madame Jeanette opeten. (In de veronderstelling dat het een geel paprikaatje was. Voor wie – net als ik toen – niet weet wat een Madame Jeanette is: de gemiddelde Nederlander en Vlaming ervaart een gerecht rond de 500-1000 Scoville-eenheden als ‘pittig’. Een Madame Jeanette scoort 125.000 tot 325.000 op de Scovilleschaal. Ik geloof dat meteen.)

Dus. Herkenbaar? Wat staat er zoal in jullie not-to-do-lijstjes?


Foto gemaakt door Brett Jordan, gevonden op Unsplash

13 reacties op “21 dingen die ik nooit meer wil doen”

 1. O wat een heerlijk lijstje, McDonald is een slechte keuze maar spacecake? Maar dat autorijden ik snap je helemaal ik moet dat ook vaker doen maar heb er echt ene hekel aan. Mijn niet meer doen lijstje moet ik nog even bedenken!

  1. Hihi, ja spacecake is op zich misschien niet zo’n slecht idee, maar daarna in een trein stappen, dát is geen aanrader. Dan kan de trip héél heftig worden. (Pun intented, al was het op dat moment soms verre van grappig.)

 2. Haha hoort er ook een verhaal bij nummer 14? Zo ja, deel gerust 😉 Twee dagen na elkaar McDo zou ik best wel kunnen trouwens. Voor de rest staan er dingen bij die ik ook niet (meer) wil doen, zoals tot een kot in de nacht gamen (maak er opblijven van, ben niet zo’n gamer), The Ring kijken, met blote voeten in een meer zwemmen (echt horror vind ik), ja zeggen als ik nee voel.

  1. Uiteraard hoort er een prachtig verhaal bij nummer 14, maar dat lijkt me (vooralsnog?) meer iets voor een boek (dan kan ik beweren dat ik de helft verzonnen heb, haha), of voor bij een kampvuur. Niet om hier op ’t internet te zetten. En fijn om te weten dat ik niet de enige ben die de bodem van een meer horror vindt! (Pa en ma, lezen jullie mee? 😉)

  1. Haha, ja precies! Al moet ik zeggen dat ik een nachtbus op zich geen ramp vindt. Als ‘ie een beetje comfortabel is, lekker doorrijdt, en een aangenaam “klimaat” heeft. Die ene nachtbus had dat dus allemaal niet (loeiende airco, nul beenruimte, …) en tot overmaat van ramp werd mijn beste vriendin, die naast me zat, onderweg vreselijk ziek. Dus bij iedere stop even naar buiten om haar naar een plek te begeleiden waar ze kon kotsen… Totale nachtmerrie.

 3. Een klein gedeelte van je antwoorden heb ik vroeger ook wel eens gedaan of meegemaakt en ja, helemaal mee eens dat ze op dit lijstje horen!
  Gamen tot vroeg in de ochtend was leuk toen ik 16/18 was, blij dat die tijd over is 😉 Katers heb ik ook verbannen haha. En ohhh ik kan dus ook echt niet meer tegen horrors/thrillers.

  1. Ik heb daar geloof ik nooit goed tegen gekund, hahaha! Maar ja, als pubermeisje met pubervriendinnen die daar wél graag naar keken, “moest” ik soms een horror of thriller doorstaan. Gelukkig duurt die fase geen eeuwigheid. (Stel je voor. Dat zou pas horror zijn!)

  1. Echt?! Ik heb op die leeftijd ook wel wat horrorfilms gezien, maar dat was altijd omdat vriendinnen / vrienden daar zin in hadden. Nooit op mijn initiatief. 😉 Terwijl ik – als we eenmaal aan het kijken waren – vaak harder schrok van hun schrikreacties dan van de film zelf. Mijn hoofd gaat met zulke verhalen aan de haal en maakt er nóg engere dingen van (die me dan nog nachtenlang bezig houden). Nee, niks voor mij.

 4. Wat een leuk lijstje! Er zitten zaken in die ik normaal nooit zou kunnen tegenkomen, zoals een vliegtuig missen, maar ook dingen die ik volmondig ook JA op kan zeggen. Zoals nooit meer ja zeggen tegen een functie waarbij je gevoel nee is. Of The Ring kijken, ik kan echt niet tegen horrors, dat zou ik ook nooit doen haha.
  En ik zou veel geld geven om nog eens tot gat in de nacht te kunnen gamen, maar meestal is mijn kaarsje al opgebrand tegen 22 uur, laat staan dat ik dan nog zou gamen. Dus ik hoop het ooit nog eens te kunnen, for old times sake! :’)

  1. Haha, wat grappig dat een hele nacht gamen voor jou juist iets is om naar uit te kijken! Op zich vind ik dat op het moment zelf best leuk (anders zou ik gewoon gaan slapen), maar de dag of dagen daarna… Blegh. Voor mij hoeft dat niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *