Meteen naar de inhoud

Hoe ik mijn vliegtuig miste…

Als alles volgens plan was gegaan, dan vloog ik op dit moment waarschijnlijk ergens in het Sloveense luchtruim. Maar ik ben een ongelooflijke muts, en bij mutsen gaat zelden iets volgens plan. Zo ook deze keer.

Het begon er al mee dat ik zelf een kwartier later van huis wegging dan gepland. Op het allerlaatste moment bedacht ik me namelijk dat ik het slot van mijn koffer nog niet had ingesteld, dat mijn vakantie niet compleet zou zijn zonder het zomerjurkje dat nog aan de kapstok hing, en dat ik mijn planten best nog wat extra water kon geven. ‘Want ik heb een marge van een half uur.’

Een kwartier later stond ik op het station. Ik zag nog nét een vorige trein wegrijden, maar ‘geen paniek, want ik heb een marge van een kwartier’. Op dat moment, lieve lezers, zouden eigenlijk alle alarmbellen moeten gaan rinkelen, maar ik bleef de moed erin houden. Totdat mijn trein 10 minuten vertraging bleek te hebben. Toen pas werd het mij een beetje heet onder de voeten.

Eenmaal op Schiphol stoof ik zo snel als ik kon naar de incheckbalies. De eerste grondstewardess die ik zag, klampte ik aan met de vraag waar ik moest zijn en ik hoorde haar zeggen: “balie zesentwintig, vertrekhal 1”. Dus ik zette het – wederom – op een lopen, maar al snel zag ik dat er helemaal geen ‘balie 26’ was in vertrekhal 1… Als ik op dat moment in een vliegtuig had gezeten, had het niet eens op kunnen stijgen, zo zwaar werd ik. Een wekenlange voorbereiding vloog aan me voorbij.

En ineens zag ik rondom balie 6 en 7 een heleboel KLM-medewerkers staan. Wacht eens even: zes en zeven, voor een opgejaagde en slechthorende muts zou dat best wel kunnen klinken als ‘zesentwintig’…

Eenmaal vooraan in de rij bleek dat het ruim van het vliegtuig nog niet gesloten was en dat ik dus nog op tijd zou zijn om mijn koffer af te geven. De opluchting! Maar toen ik nog geen minuut later mijn koffer op de band kon zetten, bleek mijn nachtmerrie alsnog waarheid te worden. De koffer kon niet meer in het vliegtuig. En daar was niks meer aan te doen.

Dus nu begin ik helaas een dag later, en 70 euro armer, aan mijn reis.
Reken maar dat mijn koffer en ik dan wel op tijd in het vliegtuig zitten!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *