Meteen naar de inhoud

Voorpret

Morgen is het zover! Mijn koffer staat al klaar, op mijn bureau ligt een lijst met dingen die ik morgen niet mag vergeten, en vanmorgen heb ik me belachelijk vroeg online ingecheckt. Ik moet namelijk bij het raam zitten, anders vind ik een vliegreis niet leuk. Dus zette ik vanmorgen om vijf uur(!) mijn computer aan, om mezelf een mogelijke teleurstelling te besparen. En nee, activiteiten vóór zes uur ’s ochtends reken ik niet onder ‘voorpret’. (Daarna ben ik zo snel mogelijk weer gaan slapen.)

Wat wel onder voorpret valt:

  • Gesprekken voeren met mensen die Slovenië tot hun favoriete Europese vakantieland blijken te rekenen.
  • Hostels uitzoeken!! 😀 Ik heb even overwogen om dat niet te doen en gewoon van A naar B te reizen zonder vastomlijnd plan. Maar later bedacht ik me dat het slim zou zijn om in elk geval in Ljubljana en Dubrovnik alvast een hostel te boeken, aangezien ik die steden sowieso bezoek tijdens mijn reis… Eenmaal aan het boeken geslagen kon ik mijn nieuwsgierigheid naar goede hostels op de route niet bedwingen, en toen kwam ik erachter dat sommige fantastische hostels al helemaal volgeboekt waren… Een leermomentje.
  • Twee Engelstalige pocketboeken kopen voor maar €0,50 per stuk, bij Rataplan in Diemen. Leesvoer voor onderweg. In Slovenië valt de regen de komende dagen met bakken uit de lucht, helaas, dus ik vermoed dat ik de eerste dagen af en toe lekker binnen blijf.
  • Ook heb ik een spiksplinternieuwe koffer gekocht, die ongeveer tweehonderd keer zo duur was als de boeken. Ajajaj…
  • En voor de komende weken heb ik twee berichtjes op voorhand geschreven, met algemene informatie over Slovenië en Kroatië. Dan hoeven jullie er Wikipedia niet zelf op na te slaan. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *