Meteen naar de inhoud

Toffe Dingetjes I

Nu ik terug thuis ben, zonder werk zit, en de therapie weer op volle toeren draait, kost het me soms best veel moeite om te zien dat er óók toffe dingen gebeuren… Zoals? Nou, zoals dit bijvoorbeeld:

Lezen

Op dit moment lees ik The Subtle Art of Not Giving a F*ck” van Mark Manson en “Het Huis met de Geesten” van Isabel Allende. Twee leuke, totaal verschillende boeken. Al doe ik er wel wat lang over om ze uit te lezen… (Ter vergelijking: onderweg naar en in Albanië las ik zowel “The Curious Incident of the Dog in the Night-time” als “The Unbearable Lightness of Being”. Twee pareltjes, én een gemiddelde van 10 dagen per boek.)

Nog meer tof leesvoer: deze blogpost van Toeps over het gebrek aan nuance binnen de wereld van de “sociale gerechtigheid”,  en onderstaande Loesje-poster:

Loesje-poster met het opschrift

Eten

Nu we het toch over eten hebben: op Netflix ben ik aan “Chef’s Table” begonnen. Ik verwachtte een vrij oppervlakkige serie, bomvol exquise gerechten – niks mis mee – maar tot mijn verbazing komen er óók een hoop levenswijsheden voorbij. Bij aflevering 4 begon ik zowaar aantekeningen(!) te maken. Hierbij vergeleken is de gemiddelde Netflix-serie maar fast food… Of misschien begrijp ik ingewikkelde zaken pas écht als iemand het mij in voedsel-terminologie uitlegt. (Dat zou niet de eerste keer zijn. Toen ik nog aan buikdansen deed, kreeg ik “De Kameel” pas onder de knie toen de lerares ons vertelde dat we moesten doen alsof we met ons bekken een bak chocolade-ijs leeg lepelden. Oooooh, zoooooo…)

Dansen

Nog steeds geen spijt dat ik buikdansen heb verruild voor Zumba, trouwens. Heerlijk hersenloos. Naast Bank Alert (een nummer dat ik al eerder met jullie deelde) vind ik Move to Miami ook erg fijn om op te schudden.

En buiten het wekelijkse Zumba-uurtje om: One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa. (Zonder twijfel mijn vakantienummer!) En deze, van Kraantje Pappie:

Ontdekken

Je zou denken dat ik na de reis van vorige maand wel even klaar ben met “ontdekken”, maar niets is minder waar. Daarbij: om iets te ontdekken, hoef je niet per se de deur uit.

Zo ben ik op Coursera aan een online cursus begonnen over moderne kunst. Ook weet ik nu wat mijn Myers-Briggs persoonlijkheidstype is: INFP. En ik heb ontdekt dat een droom over spinnen – jawel – mogelijk betekent dat je (a) je buitengesloten voelt, (b) uit je hoofd en in je gevoel moet kruipen, (c) creativiteit of iets geheel nieuws gebruikt om uit de huidige situatie te komen, of (d) een combinatie van die drie…

Voor een nieuw kapsel moest ik wél de deur uit, maar mijn korte koppie leidt nog steeds tot ontdekkingen. Laten we beginnen met een inkoppertje: douchen – maar vooral het naderhand drogen van mijn haar – duurt minder lang.  Daar staat tegenover dat mijn bed head er tegenwoordig tien keer warriger uitziet dan toen ik lang haar had. Maar – en dat is dan weer wel tof – ik besef nu ook voor het eerst hoeveel invloed een kapsel heeft op iemands identiteit… Best veel, kan ik je zeggen.

Maar het allerleukste “ontdekken” gebeurt toch als ik nieuwe plaatsen bezoek. Zo ging ik een paar weken geleden langs bij Loods 5 in Sliedrecht, omdat ik er een paar mooie kussens wou kopen. Nu ben ik twee kussens rijker, plus een mand, een fotolijst, een Dienstblaadje en een Rijkswachter… Dat was niet helemáál mijn plan (noch die van mijn portemonnee), maar ach… 😀

een foto van een stukje van mijn vensterbank, met daarop een beeldje van de heilige Antonius, een kaarsenhouder en een houten Rijkswachtertje

En last but not least: morgen ga ik mijn verjaardag inluiden bij een concert van Rowwen Hèze! Dat is niet de eerste keer, maar het wordt wél de eerste keer dat er vriendinnen bij zijn die Rowwen Hèze nauwelijks kennen… Ben benieuwd!

2 reacties op “Toffe Dingetjes I”

  1. Pingback: Toffe Dingetjes 4 | Wendy Weet Waarom

  2. Vandaag ben je dan écht 30 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd!
    Veel plezier vandaag samen met je vrienden bij Rowwen Heze. En daarna weer met lezen, dansen, ontdekken en eten. En nog veeeeeel meer. Want met deze interesses ligt de wereld voor je open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *