Meteen naar de inhoud

Toffe Dingetjes 3

Van die dingetjes die te klein zijn om een hele blogpost aan te wijden, maar te groot om onopgemerkt voorbij te laten gaan. 🙂

Dansen

Het grootste kleine nieuws van de afgelopen maand? Ik volg geen therapie meer.

Toen ik het nummer ‘Mayores’ voor het eerst hoorde, een maand of vier geleden, wist ik niet zo goed wat ik ervan moest denken. Ik zat om de week bij een psycholoog, en ondertussen moest ik bij de Zumba dansen op dit nummer? Waarvan het enige woord dat ik versta “loca” is?!

Inmiddels weet ik dat de zangeres loca wordt van oudere mannen. Een vorm van gekheid waar ik gelukkig geen last van heb. 😉

Lezen & Luisteren

Ik heb de afgelopen weken veul boeken gelezen en Netflix gekeken. ‘Het huis met de Geesten‘ heb ik nu uit, evenals vier(!) seizoenen van ‘Peaky Blinders‘. Het vijfde seizoen verschijnt later dit jaar, als ’t goed is.

In afwachting daarvan volg ik nu iets totaal anders. ‘RuPaul’s Drag Race‘ draait namelijk om… drag queens.

(Het woord “travestieten” vind ik hier niet op zijn plaats. Bij dat woord denk ik eerder aan een man met een rommelige blonde pruik en twee opgeblazen ballonnen onder zijn shirt, dan aan de allure en de professionaliteit van een échte drag queen.)

Van gewelddadige macho’s naar homo’s op hoge hakken. Moet kunnen. 😀

Eten

En er was gelukkig nog tijd genoeg voor een beetje ‘Chef’s Table‘. Nog altijd even gelardeerd met heerlijke verhalen en wijsheden

Over culinaire toestanden gesproken: onlangs zat er voor het eerst – en hopelijk ook voor het laatst – crosne in mijn Boerschappenpakket. Deze knolletjes zijn niet alleen lastig schoon te maken, maar ze lijken ook nog eens op groot uitgevallen maden. En de smaak laat te wensen over. Dus mocht je het ooit tegenkomen in een winkel: lekker laten liggen!

Ontdekken

Gelukkig deed ik ook een paar positieve ontdekkingen.

Zo ben ik (vooralsnog) heel blij met de apps 1 Second Everyday – waarmee je, precies, elke dag één seconde filmt – en Daylio. Twee manieren om bij te houden wat ik zoal doe op een dag, en daarmee (hopelijk) ook twee manieren om mij te helpen voluit te leven.

Al zijn die inzichten soms best pijnlijk. “Vaak Netflixen” klinkt toch anders dan “onomstotelijk bewijs hebben dat ik op 12 van de afgelopen 13 dagen minstens een uur naar films en series gekeken heb”.

Maar goed, als ik mijn tijd beter / leuker / waardevoller ga invullen door dit soort schoppen onder m’n kont, dan heb ik die pijn er wel voor over.

De cursus Creatief Schrijven die ik volg, zit er helaas bijna op. Maar ik ga over een paar weken verder met een cursus Illustreren. Zo komt dat boek van mij misschien weer een stapje dichterbij.

En tot slot: China Light, in de Zoo van Antwerpen. Niet de eerste keer dat ik erheen ging, maar wel de mooiste. Een aanrader, al zijn de kaartjes best prijzig. Nog te zien tot en met zondag!

1 reactie op “Toffe Dingetjes 3”

  1. Pingback: Vijf lessen uit 'The Subtle Art of Not Giving a F*ck' | Wendy Weet Waarom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *