Meteen naar de inhoud
screenshot van trello-bord met confetti

Taak afgerond? Vier het met digitale confetti!

Iets afvinken op je to-do-lijst is sowieso leuk. Een taak afvinken en daarmee automatisch een confettikanon afvuren, is nog veel leuker. Vooral met gratis, digitale confetti! Geen kosten, geen opruimwerk, wél een feestje.

Waar is dat feestje? Op de website van Trello.

Wat is Trello?

Trello is een website & app waarop je meerdere borden bij kunt houden. In je eentje, of samen met anderen. Privé of openbaar. Op elk bord kun je lijsten aanmaken, en die lijsten kun je weer voorzien van (versleepbare) taken. Die je vervolgens overal kunt bekijken en bewerken, via de app en/of de website. Dat is in een notendop hoe het werkt. Op YouTube staat een kort (Engelstalige) filmpje van Trello, voor wie meer wil weten.

Ik gebruik Trello trouwens alleen voor mijn blogkalender. Omdat ik dat graag gescheiden houd van mijn echte kalender, maar vooral omdat je er zowel in lijstjes-modus als in kalender-modus kunt werken, en makkelijk kunt schakelen tussen die twee. (Daarvoor moet je dan wel even de Power-Up ‘Kalender’ activeren, maar da’s zo gepiept.)

Hoe zorg ik voor confetti?

Goed, terug naar de confetti, want daar ging het om. Ik ontdekte deze feestelijke optie per toeval. En omdat Trello er zelf geen ruchtbaarheid aan geeft, doe ik het maar.

Iets met het leven en zelf de slingers ophangen. Plus iets met het kind in jezelf, en creativiteit en speelsheid op de werkvloer.

En het is zó simpel! Voeg gewoon een vuurwerk-emoji toe aan de titel van een lijst. Et voilà! Elke keer dat je een kaart naar deze lijst versleept, word je beloond met confetti.

Een bord op Trello, met confetti
Hier heb ik de lijst “Gedaan” van een vuurwerk-emoticon voorzien. Het gevolg: elke keer dat ik een kaart naar deze lijst versleep – zoals vlak voordat ik dit screenshot maakte – gaat het (geluidloze!) confettikanon af.

Op deze manier wordt het nóg leuker om taken af te ronden. En wie weet, wie weet, is dit net het extra zetje dat ik nodig heb om me aan mijn planning te houden. 😉

P.S.: Nog geen Trello-account? Maak er dan nu eentje aan! #nospon

11 reacties op “Taak afgerond? Vier het met digitale confetti!”

    1. Hihi, dan weet je dat nu! 🙂 Trello zelf geeft er nauwelijks ruchtbaarheid aan, en ik snap niet waarom want ik vind het (nog steeds) een leuke en zelfs waardevolle toevoeging.

  1. Ik vind de confetti en afvinken ook zo fijn aan digitale tools zoals Trello! Via mijn werk werken we nu veel in Asana. Vind ik ook erg fijn werken om al mijn to do’s en projecten in bij te houden.

  2. Ik hoor zoveel over Trello dat ik het onlangs ook weer eens probeerde, maar ik snapte nog steeds niet echt wat het beter kan dan andere programma’s die ik gebruik, zoals Evernote, Google Calendar en Excel. Maar nu weet ik het: het confetti-kanon dus!

    1. Hahahahaha! XD

      Maarreh, even zonder gekheid: ik gebruik Trello om die reden alleen maar voor mijn blogkalender. Voor andere dingen vind ik Evernote / Google Calendar / Excel / ouderwetse schriftjes (inderdaad) beter werken. Voor m’n blogkalender werkt Trello echter fantastisch (sinds ik die Power-Up ‘Kalender’ geactiveerd heb).

  3. Op school gebruiken we een soortgelijk systeem, maar dan heet het scrummen en doen we het op papier, waar we de taken met post it notes op plakken. Weet niet of school er heel blij mee zou zijn als we bij elke afgeronde taak een confettikanon af laten gaan, kan het altijd proberen natuurlijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *