Meteen naar de inhoud

Nuttig met Aangenaam

Bijna iedere week sta ik op zaterdag- of zondagochtend om kwart voor negen in de sportschool, voor een uurtje regelrecht afzien BodyPump.

Dat gaat als volgt: om half acht vervloek ik mijn wekker, en een uur later zit ik vol trots op mijn fiets. “Kijk mij eens goed bezig zijn!”

Rond tien voor negen loop ik de sportzaal binnen in de hoop dat mijn vaste plek, links naast de middelste zuil, nog vrij is. (Als dat niet het geval is, vind ik de les bij voorbaat al een stuk minder geslaagd.)

Vervolgens verzamel ik een fitness step, een matje, een stang en een bonte verzameling schijven en dumbbells. Ik gooi daar mijn handdoek en een fles water bij, en om negen uur ben ik klaar voor de warming up. Om een half uur later volledig op instorten te staan, maar vlak daarna krijg ik een enorme adrenaline-boost, en tegen de tijd dat de cooling down begint voel ik me ronduit awesome. (En praat ik nog maar half Nederlands.)

Dat gevoel zakt helaas vrij snel weer weg, maar gelukkig heb ik daar een oplossing voor gevonden: een latte macchiato, en een woonmagazine.

Zodra de les voorbij is, nestel ik mezelf aan de grote tafel bij de bar, met een ‘vtwonen’, ‘Eigen Huis & Interieur’ of ‘Ariadne at Home’. En ik ga pas verder met mijn dag als de koffie op is, ik het hele tijdschrift van voor naar achter uitgeplozen heb (of andersom – ben ik de enige die het lekker vind om achteruit te bladeren?) en alle mooie, grappige of handige ideeën vastgelegd zijn.

Heerlijk vind ik dat.

En het werkt als een trein, want een week later sta ik me weer af te beulen.

Zo bouw ik niet alleen langzaam (heel langzaam…) spiermassa op, maar ook een collectie foto’s waar de gemiddelde interieurontwerper later vast jaloers op zal zijn. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *