Meteen naar de inhoud

Mijn ultieme travel bucket list

Tsja, bucketlists… Ik wil gewoon zoveel mogelijk van de wereld zien. Een afvinklijstje met álle dingen die ik wil doen voor ik doodga, bestaat dus niet. (Dat zou een gigantisch boekwerk worden.)

Maar ik heb wél een lijstje met reizen die ik heul graag wil maken. Een absolute top vijf.

Oftewel…

Mijn ultieme travel bucket list

1. (Over land naar) Azië

Om de één of andere reden trekt, van alle windrichtingen, het oosten mij het meest. Een specifieke bestemming heb ik daarbij niet echt in gedachten. Sint-Petersburg, Iran, Mongolië, Thailand, de Chinese Muur, Japan, enzovoorts.

Het is (bijna?) onmogelijk om heel Azië in één keer “af te vinken”, en dat ben ik ook niet van plan, maar als er één reis aardig in de buurt komt… Met de trein naar Beijing. En verder, als er daarna nog geld en tijd over zou zijn.

Waarschijnlijk stel ik me die reis een stuk mooier en gezelliger voor dan het in werkelijkheid is, maar toch. (Ik zie mezelf al stroopwafels uitdelen aan mijn medepassagiers, in ruil voor shotjes wodka en andere lokale specialiteiten.)

2. Schotland

Twee woorden: Jamie Fraser.

Grapje! Alhoewel. De hoop om ergens een stoere, goedgebouwde, rossige vrijgezel tegen het lijf te lopen, is absoluut aanwezig. 😛

Maar Schotland staat vooral op mijn ultieme travel bucket list vanwege het landschap, de kastelen en de ruige-maar-toch-ook-gemoedelijke sfeer. (Om dezelfde reden lijkt Transsylvanië in Roemenië mij trouwens ook een mooi gebied.)

En dan maar hopen dat de zon af en toe schijnt.

3. Een pirateneiland

Die kans is in de Caraïben – of ergens voor de kust van Afrika – een stuk groter.

Het liefst zou ik daar dan wekenlang blijven. Misschien wel maanden. Een boot huren. Van eiland naar eiland varen. Me verdiepen in de lokale geschiedenis, de cultuur, de muziek… En ’s nachts naar de sterren kijken, in het gezelschap van toffe mensen en een fles rum.

Yo ho, yo ho, a pirate’s life for me!

4. Een roadtrip door de USA / Canada

Deze staat ook al een behoorlijke tijd op mijn verlanglijstje: een roadtrip door de Verenigde Staten en/of Canada.

een weg door een natuurgebied
Foto: “USA Roadtrip 2018 2221″ door Klop Pe, licentie CC BY-NC 2.0

Eigenlijk trekt dit continent mij niet zo, maar ik wil er wel één keer naartoe. (Minstens.) New York zien, en San Francisco, de natuurgebieden, het Wilde Westen…

En wat is er nou Amerikaanser dan een roadtrip?

5. Een lange wandeltocht

De laatste reis op deze ultieme travel bucket list is helemaal niet gebonden aan een locatie. Het gaat puur om de manier van reizen. Namelijk te voet.

Nu ben ik beslist geen fanatieke wandelaar, dus ik kan niet zeggen dat ik me verheug op die maandenlange training én wandeltocht. Maar het vooruitzicht op puur afzien maakt me ook nieuwsgierig. En het lijkt me een fantastische oefening in zo licht mogelijk reizen.

Of het trouwens een traditionele pelgrimsroute moet zijn – naar Santiago de Compostella bijvoorbeeld – of gewoon een mooie wandelroute, daar ben ik nog niet over uit.

Ik zou namelijk al blij zijn – en diep onder de indruk – als ik dit van mijn lijstje kan strepen.

En als ik deze vijf reizen ooit allemaal van een vinkje kan voorzien… Nou, na die prestatie mag de Dood mij best komen halen. Als ‘ie me echt niet langer kan missen.

Welke reis of reizen wil jij absoluut nog maken?

4 reacties op “Mijn ultieme travel bucket list”

  1. Wat een mooie lijst. En origineel zeg, een pirateneiland, geweldig! 😀 Schotland lijkt mij ook schitterend en ik zou ook nog weleens een trekkingtocht willen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *