Meteen naar de inhoud
fotocollage op canvas

Een grote fotocollage voor mijn “kleine” broer

Er zijn weinig rollen in mijn leven die ik serieuzer neem dan de rol van grote zus. Dat mijn “kleine broertje” deze week 28 is geworden, doet daar niks aan af.

Dat hij me in sommige opzichten allang ingehaald heeft, maakt het alleen maar nóg interessanter om grote zus te zijn. Natuurlijk, samen stoeien in de bank – en dan meestal als winnaar uit de bus komen – is hartstikke leuk, maar die tijd hebben we wel gehad. Zo’n beetje. En wat daarvoor in de plaats komt, vind ik minstens even waardevol.

Het wordt alleen wel steeds lastiger om elk jaar opnieuw een origineel verjaardagscadeau te bedenken.

Gelukkig kreeg ik daar dit jaar wat hulp bij van Topdoek.nl. In ruil voor een review mocht ik namelijk een groot canvas doek laten bedrukken met één of meerdere foto’s. Om zelf een muur mee op te vrolijken, of om cadeau te geven.

En dat laatste, dat vonden zowel mijn broer als ik een goed idee.

Een fotocollage bestellen bij Topdoek.nl

Hoe groter het doek – en een doek van 120 bij 80 cm is behoorlijk groot… – hoe groter de kwaliteit van de foto’s moet zijn. Of hoe meer foto’s je op het doek moet plaatsen. In dit geval bleek één foto op canvas niet haalbaar, en dus kozen we voor een fotocollage.

Het maken van een fotocollage gaat bij Topdoek anders in zijn werk dan bij de fotoservice die ik gewend ben. Je stuurt je foto’s naar Topdoek en zij maken er een collage van. Aan de ene kant vind ik dat jammer, want ik prul graag zelf iets in elkaar. Aan de andere kant voelt het ook wel lekker decadent om dit uit te besteden. En zowel mijn broer als ik vonden het eerste voorstel al erg mooi. (Als je niet tevreden bent met het resultaat, biedt Topdoek twee gratis correctierondes aan.)

Ik heb de collage op donderdag 27 juni besteld. Op woensdag 3 juli ging ik akkoord met het eerste voorstel, en een dag later werd het doek bij mij thuis bezorgd. Over de bezorging zelf kan ik helaas niks zeggen, want ik was die dag in Freiburg. Maar dat er hier sprake is van een snelle levering, dat staat vast.

Het kostenplaatje (van in totaal €71,06) zag er trouwens als volgt uit:

  • canvas doek, 120×80 cm, 2 cm dik: €47,62
  • ophangsysteem: €5,97 <= optioneel
  • baklijst: geen <= hier kun je eventueel kiezen voor een zwarte, witte of blanke baklijst
  • kwaliteitscontrole foto’s: €2,47 <= optioneel, maar zeker aan te raden als je een groot doek bestelt
  • bewerking collage: €15,00 <= een zwart-wit of sepia fotobewerking (t.w.v. €2,50) is ook mogelijk

Het resultaat

Op de verjaardag van mijn broer (8 juli) zagen we allebei voor het eerst het resultaat. Natuurlijk wisten we al hoe de fotocollage eruit zou moeten zien, maar toch. Een digitale afbeelding is niet hetzelfde als een groot doek.

Of toch wel? De collage ziet er namelijk minstens even goed uit als we gehoopt hadden.

fotocollage op canvas

Doordat de foto’s allemaal in hetzelfde National Park genomen zijn, namelijk Lake Manyara in Tanzania, vormen ze samen een rustig geheel. En de donkerbruine rand om de foto’s, in plaats van de gebruikelijke witte of zwarte rand, vind ik ook erg geslaagd.

(Waarom uitgerekend Lake Manyara? Omdat ik mijn broertje zelden gelukkiger heb zien kijken, dan toen we daar tussen de vogels en andere dieren stonden.)

Het canvas doek heeft een vrij grove structuur, zoals je op de detailfoto’s hieronder kunt zien. Dat past goed bij de grootte van deze collage, en het safari-thema, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Zie je jouw foto’s liever gedrukt op een fijner of glanzender materiaal? Of kun je deze natuurlijke uitstraling ook wel waarderen?

Hopelijk heeft mijn broer nog jaaaaaaaaren plezier van deze fotocollage. En ik van hem. 😉

P.S. Wil jij ook zo’n groot doek (cadeau geven)? En is er binnenshuis te weinig ruimte? Overweeg dan eens een tuinposter!

P.P.S. Volg mijn blog met Bloglovin

2 reacties op “Een grote fotocollage voor mijn “kleine” broer”

  1. Dat is waar ik meteen aan dacht, die doeken doen een afbreuk aan de foto’s. Net ruis. Ik ben zelf kleine zus en heb alleen een oudere broer die ik zelden spreek. Mooi dat jullie wel een band hebben.

    1. Daar ben ik ook heel blij mee, want lang niet alle broers en zussen kunnen inderdaad zo goed met elkaar overweg… De structuur van het doek vind ik juist wél mooi passen bij de grootte en de sfeer van deze collage, maar voor andere / kleinere foto’s zou ik ook voor een andere ondergrond kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *