Meteen naar de inhoud
Hoe weet je welke van deze BodyPump-gewichten je nodig hebt? Je vindt het in mijn gratis Bodypump schema.

Gratis BodyPump schema: wanneer welk gewicht?

Ook zo’n fan van BodyPump? En twijfel je soms of je met de juiste gewichten aan het trainen bent? Ik heb een gratis BodyPump schema gemaakt.

Niet lang nadat ik met BodyPump startte – nu ruim een jaar geleden – begon me iets dwars te zitten.

Ik vond het erg leuk en ik merkte al snel dat het effect had, maar ik kreeg mijn gewichten niet in orde. Niet in lijn met wat ik de instructrice hoorde zeggen.

En ik doe zulke dingen graag zoals ’t heurt.

Als we de opdracht krijgen om ons warming-up-gewicht te verdriedubbelen, dan wil ik mijn warming-up-gewicht verdriedubbelen. Maar dat kreeg ik niet voor elkaar, want bij alles dat ook maar een béétje zwaarder was dan anderhalf keer dat gewicht, hadden mijn spieren zoiets van: “Ja, doei!”.

Daar komt nog eens bij dat ik tijdens het sporten mijn verstand het liefst op nul zet. Of in elk geval zo laag mogelijk. Flink zweten én goed luisteren én hoofdrekenen? Ja, doei!

En dus vroeg ik me regelmatig af of het eigenlijk wel klopte, wat ik deed. Of ik mijn lichaam in de juiste verhouding aan het trainen was. Ik zag mezelf al rondlopen, met twee ontplofte bovenbenen en een paar iele armpjes daarboven. (Sexy is anders. Hoewel, ieder z’n meug natuurlijk.)

Een paar weken geleden besloot ik om die twijfels – eindelijk – eens aan te pakken.

Ik heb een schema opgesteld. Op basis van mijn eigen kennis, aangevuld met wat informatie van een Australische website.

Een afbeelding van mijn gratis BodyPump schema. Klik op de afbeelding voor het schema op A4-formaat, als PDF.
Klik op de afbeelding voor het gratis BodyPump-schema op A4-formaat.

Ik ben heel blij met dit overzicht op papier. Eindelijk een beetje houvast. Geen rekensommetjes meer tijdens de les. Geen visioenen van mezelf met ontplofte bovenbenen en iele armpjes.

En omdat het vandaag Wereldgezondheidsdag is, dacht ik ineens, “waarom pimp ik dat schema niet een beetje, zodat ik het online kan gooien?!”.

Terwijl ik helemaal niet weet niet of er zich BodyPumpers (is dat een woord?) onder mijn lezers bevinden.

Maar goed, zo niet, dan kan dat natuurlijk nog komen. En ik had nu in elk geval een goede reden om uit te pluizen hoe ik via mijn weblog een PDF-bestand kan delen. (Blijkt hartstikke eenvoudig te zijn, maar nu weet ik dat tenminste.)

Doe er je voordeel mee. En denk erom: het is maar een richtlijn! Luister goed naar je lichaam, en til niet méér dan je aankunt.

2 reacties op “Gratis BodyPump schema: wanneer welk gewicht?”

  1. Oohhh hier ben ik blij mee! Jaren geleden gepumpt, nu wil ik het er weer bij pakken (naast BodyCombat / spinning / Grit) en ik houd ook van houvast. Dank!

  2. Pingback: Nuttig met Aangenaam | Wendy Weet Waarom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *