Meteen naar de inhoud

Boekenweek 2019: mijn verlanglijstje

Aangezien ik het afgelopen jaar behoorlijk weinig boeken gelezen heb, wil ik mezelf alvast een beetje opwarmen voor het komende jaar.

En wat werkt dan beter dan een verlanglijstje?

 • Anna Karenina (Leo Tolstoy) – Staat al jaren mooi te wezen in m’n boekenkast, maar ik moet er nog steeds aan beginnen.
 • Hoe ik talent voor het leven kreeg (Rodaan Al Galidi) – Heb ik ook al een tijdje in huis. Aan mijn voorraad ligt het blijkbaar niet.
 • The Fault in our Stars (John Green) – Zo’n boek dat iedereen in de kast heeft staan, behalve ik. En ik wil onderhand ook weleens weten waar die hype rond dat bankje in Amsterdam precies vandaan komt.
 • Becoming (Michelle Obama) – “De vrouw van”, en zoveel meer dan dat.
 • De keuze: leven in vrijheid (Edith Eger) – Het verhaal van deze Auschwitz-overlevende lijkt me vreselijk heftig, maar ook inspirerend.
 • Tiny Houses (Monique van Orden) – Op zich is mijn zoldertje al behoorlijk tiny, maar het idee van een vrijstaand en verrijdbaar huisje, in een mooie omgeving… Niet verkeerd.
 • Waarom ik mensen niet in mootjes hak (Renske de Greeff) – Renske kreeg van mij een bloemetje maar haar boeken heb ik nog niet gelezen.
 • Anna in kaart gebracht (Marek Sindelka) – Lijkt mij net zo mooi als “De ondraaglijke lichtheid van het bestaan”. Maar misschien denk ik dat alleen maar omdat dit óók een Tsjechische schrijver is.
 • Taal voor de leuk (Paulien Cornelisse) – Na ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘De verwarde cavia’ wil ik ook graag Pauliens nieuwste boek lezen.
 • Het bestverkochte boek ooit (Sanne Blauw) – Eigenlijk hou ik meer van taal dan van cijfers – zie vorige punt – maar dit boek, over hoe cijfers ons kunnen verleiden én misleiden, lijkt me toch razend interessant.
 • Graffiti Moon (Cath Crowley) – “Lucy is in love with Shadow, a mysterious graffiti artist. Ed thought he was in love with Lucy, until she broke his nose. Dylan loves Daisy, but throwing eggs at her probably wasn’t the best way to show it.” … 😀

Dat zijn elf boeken, maar een jaar heeft twaalf maanden. Dus, welk boek moet hier nog zeker bij?

2 reacties op “Boekenweek 2019: mijn verlanglijstje”

 1. Oooh, The Fault In Our Stars heb ik zeker drie keer gelezen. Wat een mooi boek is dat! De tranen rollen altijd over mijn wangen als ik het boek lees. De film is ook echt heel mooi. Het boek van Renske de Greef kreeg ik vorig jaar van een collega. Wist niet dat zij ook een eigen site had. Ik ken haar strips van NRC. Die zijn altijd hilarisch! En Taal voor de leuk ga ik binnenkort lezen. Die heeft mijn oma op aanraden van mij gekocht in de boekenweek. Eerst mag zij hem lezen (ik ben nog bezig in twee boeken) en dan ga ik ‘m lezen. Ben heel benieuwd.

  Heb je De verwarde cavia van Paulien Cornelisse gelezen? Die mag niet ontbreken op jouw lijstje.

  Liefs,
  Marloes

  1. Goed om te weten dat ik niet de enige ben die soms meer dan één boek tegelijk leest. 😀 En dat The Fault In Our Stars idd een aanrader is. De verwarde cavia staat in mijn kast & heb ik gelezen. En ik denk dat de strips die Renske op haar site zet dezelfde zijn als in het NRC. Maar of dat klopt..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *