Meteen naar de inhoud

Toffe Dingetjes 4

Wat doe je als de (blog)inspiratie nergens te vinden is en je dringend behoefte hebt aan wat energie en positiviteit?

Dan zet je alle toffe dingetjes van de afgelopen tijd op een rijtje. 🙂

En dan maar hopen dat het helpt.

Dansen

Zumba staat tegenwoordig op een laag pitje. Ik ga nu ongeveer om de week, in plaats van elke week.

Wat trouwens niet wil zeggen dat ik het ineens minder leuk vind dan voorheen. Ik ben wat aan het schuiven met mijn fitness-schema, en Zumba is daar de dupe van.

Misschien heeft dat een weerslag op mijn energieniveau?

Lezen & luisteren

Kennen jullie het YouTube-kanaal SBSK (Special Books by Special Kids) al?

SBSK is bedacht door Chris. Een Amerikaan die gerust modellenwerk zou kunnen doen voor één of ander sportmerk, maar die in plaats daarvan kinderen en jongeren met een beperking of ongeneeslijke ziekte interviewt. “To normalize the diversity of the human condition.”

De manier waarop hij dat doet, is zó mooi. Zó leerzaam. En ja, af en toe zó hartverscheurend… Maar ook die verhalen horen erbij. Ze negeren zou pas echt ziek zijn.

Via SBSK leerde ik trouwens ook Squirmy and Grubs (oftewel Hannah en Shane) kennen. Hij heeft een progressieve spierziekte. Zij niet. Samen vormen ze een goed stel, met een minstens even goed gevoel voor humor.

En over “goed” gesproken: ondertussen lees ik DIT IS EEN GOEDE GIDS van Marieke Eyskoot. Over hoe je duurzamer kunt leven.

Eten

Ook mijn flexitarisme / deeltijd vegetarisme staat de laatste tijd op een laag pitje – één woord: carnaval – maar dat ga ik vanaf morgen weer goedmaken.

Da’s ook niet zo moeilijk, want de lijst met prima vegetarische opties blijft maar groeien.

Zo maakte ik laatst een lekkere vega stoofschotel met spruitjes in kokosmelk. (“Lekker”, “vega”, en “spruitjes” in één zin. Het moet niet gekker worden. 😉 )

En bij Loods 5 – waar ik vorig jaar voor het eerst kwam – heb ik inmiddels de vegetarische tosti met paddenstoelen ontdekt. Jammie!

Ontdekken

Ik woon nu bijna drie jaar officieel in Breda, maar vorige week ging ik voor ’t eerst naar het Stedelijk Museum.

Deels uit nieuwsgierigheid, en deels omdat mijn CJP-pas die dag verliep en ik (nu ik 30 ben) niet in aanmerking kom voor een nieuwe pas – en de bijbehorende leuke kortingen.

Dit kunstwerk maakt deel uit van de tentoonstelling “Ik &”, die nu helaas alweer voorbij is. “Ik &” was te zien in NEXT, de (gratis toegankelijke) projectruimte van het Stedelijk Museum.

Jammer dat ik zo lang gewacht heb met het bezoeken van dit museum. Hoewel, beter laat dan nooit.

Dat geldt (vooralsnog?) ook voor de tattoo die ik twee weken geleden heb laten zetten, maar dat verhaal vertel ik jullie nog wel eens. Qua pijn viel het in elk geval reuze mee.

Wat voor toffe dingetjes hebben jullie de laatste tijd meegemaakt?

2 reacties op “Toffe Dingetjes 4”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *