Meteen naar de inhoud

Toffe Dingetjes 2

Wat voor toffe dingetjes heb ik de afgelopen weken zoal gelezen / bekeken / gedaan / ontdekt?

Lezen & Luisteren

‘Het Huis met de Geesten’ (van Isabel Allende) heb ik nu bijna uit. Normaal gesproken zou ik een boek waar ik zo traag doorheen kom al lang opgegeven hebben, maar het verhaal beslaat meerdere generaties. Tientallen jaren. Dus in dit geval werkt een traag tempo juist wel lekker.

Toch behoefte aan iets meer pit? In dat geval kan ik Peaky Blinders aanbevelen. Wát een serie! Een spannend verhaal over een criminele bende uit Birmingham, in een prachtige setting: de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. En dan dat taalgebruik… Erg aanstekelijk, ondanks – of juist dankzij? – een flinke dosis (infixed) expletive attributives.

Exple-watte? Da’s de taalwetenschappelijke term voor het gebruik van scheldwoorden in en tussen andere woorden.

Peaky f*cking Blinders, mensen!

Tot slot, afgelopen maandag op NPO 2 (bij 2Doc) en nu online te bekijken: de documentaire ‘Doof Kind’. Wie nog betwijfelt of dove mensen een goed gesprek kunnen voeren, moet hier zeker eens naar kijken.

Eten

Vanwege Peaky Blinders staat “Chef’s Table” nu even op een laag pitje. In plaats daarvan: truffel-pepernoten! <3 En steeds meer herfst- en wintergroenten. Een paar weken geleden maakte ik voor het eerst een kipstoofpotje met flespompoen en prei. Erg lekker!

Dansen

Met al die pepernoten en winterse kost wordt het nóg belangrijker om regelmatig te sporten. Huidige Zumba-favoriet: ‘Green Light’ van Cuppy & Tekno. Voor de cooling down.

Ontdekken

Afgelopen zaterdag stond ik op de BuitenlandBeurs in Utrecht, bij de stand van GO Europe. Ik ken GO Europe al jaren – in dat opzicht was het eerder een kleine reünie dan een ontdekking – maar het was wél de eerste keer dat ik als “exposant” de Jaarbeurs binnen mocht. En dat vond ik best wel tof.

Mijn entreebewijs voor de BuitenlandBeurs, met in hoofdletters "EXPOSANT" erop.

De online cursus over moderne kunst heb ik vrij snel afgerond – wel leuk, niet heel boeiend – en daarna ben ik een cursus content marketing begonnen (ook via Coursera).

Dat klinkt misschien als een onlogische keuze voor iemand zoals ik (d.w.z., met weinig interesse in economische aangelegenheden). Maar content marketing gaat in feite over het schrijven van boeiende teksten, en het zo goed mogelijk bedienen (en vergroten) van je “publiek”.

Dus eigenlijk is het helemaal niet zo’n onlogische keuze.

Maar voor wie dat toch iets te “on-Wendy” vindt: ik doe sinds kort ook mee aan een traject van Buddy to Buddy Breda. Buddy to Buddy koppelt nieuwe Bredanaars (vluchtelingen) aan Nederlandse Bredanaars. Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *