Meteen naar de inhoud

Toffe Dingetjes 16 | april 2021

April was wisselvallig dit jaar, en niet alleen qua weer. Er kwamen heel wat toffe dingetjes voorbij, maar ook dagen waarop ik niet vooruit te branden was.

Een overzicht.

Belevenissen

Volgens mij ben ik in april bijna elke dag even naar buiten geweest. Zelfs toen het sneeuwde.

De gemeente Breda heeft flink wat bloembollen in de grond gestopt dit jaar, en dat ziet er (als de zon schijnt) heel vrolijk uit. Mijn hoofd wil nog niet echt in die frisse, springerige lente-modus schieten, maar ik vind het wel fijn om te zien dat het lente is. Dat het buiten steeds groener wordt, jong leven, het lengen der dagen, enzovoorts.

Vind jij trouwens ook niet dat kuikens er raar uitzien, als je ze goed bekijkt? Een bolletje schattigheid op dinosauruspoten. En een snaveltje dat, als je inzoomt, best een drakenhoofd zou kunnen zijn.

Een paar weken geleden ben ik voor het eerst sinds de lockdown gaan shoppen. Mijn moeder en ik hadden gereserveerd bij de HEMA en de ReShare Store. En bij Ici Paris XL en Bever mochten we naar binnen zonder reservering vooraf. Vier winkels dus, verdeeld over twee dagdelen, en na afloop was ik k-a-p-o-t. Niks meer gewend! Maar toch blij met de gezelligheid en met mijn nieuwe maillot, aardappelschilmesje en tweedehands broek.

Na die ervaring maakte ik me wel zorgen over het stilteweekend dat de week erop gepland stond. Als één levendig dagje in Breda mij al zwaar valt, hoe overleef ik dan drie dagen van huis? In het gezelschap van een stuk of tien vrouwen die ik niet of nauwelijks ken? Inclusief autorit van Breda naar Egmond en terug?!

Met moeite, zo blijkt. 🙂 Na afloop deden mijn enkels zeer, mijn knieën, heupen, schouders…

“Huh? Door een stilteweekend?” Ja, dat klopt. Drie kwartier yoga in de ochtend, een dansworkshop van anderhalf uur, een lange wandeling door de duinen, enzovoorts, dat ga je wel voelen in je lijf. En dat is vervelend, maar niet erg. Een blessure is erg. Je lichaam af en toe door de mangel halen, zodat vastgeroeste overtuigingen en emoties eindelijk eens een beetje loskomen, kan – op de lange termijn – mooie dingen opleveren.

Eten

Op voorwaarde dat je ook lief voor jezelf bent. En dat brengt me bij het eten tijdens het stilteweekend. Mijn hemel! Zo lekker! Ik kan zelf goed koken, en er zijn maar weinig mensen waar ik wat hun kookkunsten betreft tegenop kijk. Maar ik heb de kokkin van het stilteweekend gesméékt om het recept voor de dadeltaart die ze had gemaakt.

Verder heb ik deze maand elke week een ijsje bij “mijn” ijssalon gehaald. Absolute favoriet tot nu toe is pure-chocolade-ijs. Lemon pie vind ik ook vreselijk lekker, maar die smaak heb ik dit jaar nog niet gezien. Misschien later dit seizoen?

… en God zag dat het goed was.

Boeken

De afgelopen maand heb ik ‘Hoofdlijnen’ van Lucas Reinds gelezen. Of misschien is “gescand” een beter woord. Het boekje staat bomvol hoofdlijnen – de belangrijkste kernideeën – uit allerlei succesvolle boeken, met een korte uitleg erbij. Ik vlóóg erdoorheen, maakte een paar aantekeningen, en voelde me na afloop ietsiepietsie wijzer. Maar niet veel.

Sinds vorige maand leen ik af en toe luisterboeken bij de bieb. Met wisselend resultaat, en ik denk dat ik nu weet waar het ‘m in zit. Namelijk in de intentie die ik bij een boek heb. Als ik ergens de details van wil weten, iets wil leren op een diep niveau, dan kan ik beter voor een geschreven boek gaan. Maar als ik vooral benieuwd ben naar de strekking van een verhaal – zoals bij ‘De kleine De Beauvoir’ het geval was – dan werkt een luisterboek prima.

Op dit moment lees ik ‘Licht Leven’ van Nanne van der Leer, de persoon achter Lief Leven. Ik ben nog niet op de helft, maar tot nu toe vind ik het een verzameling waardevolle inzichten die ik al eens uit andere boeken en/of therapie gehaald heb. Een beetje herhaling kan echter geen kwaad.

Nog meer toffe dingetjes

 • Gratis online talks van The School of Life. Nog te bekijken tot 7 mei.
 • Mijn eerste opdracht als ZZP’er binnenhalen!
 • Dansen! Bijvoorbeeld op Boys van Lizzo of Chan Chara van JAJA.
 • Vrienden die na weken of zelfs maanden radiostilte opeens reageren op mijn laatste berichtje. Einde winterslaap?
 • Mijn pinpas doormidden knippen na jaren van trouwe dienst. De meeste pasjes raak ik kwijt vóór de vervaldatum, dus dit voelde goed.
mijn oude pinpas, 'Valid thru' 04/2021.
“Valid thru 04/2021.” Oh yeah!

Wat heb jij in april zoal meegemaakt / gelezen / …?


Deze blogpost bevat één of meerdere affiliate links. Als je via deze link(s) iets koopt, ontvang ik een deel van het aankoopbedrag. Dat kost jou uiteraard niks extra’s, en het helpt mij deze blog in de lucht te houden.

13 reacties op “Toffe Dingetjes 16 | april 2021”

 1. Pingback: Toffe Dingetjes 17 | mei 2021 | Wendy Weet Waarom

 2. Pingback: Wendy doet een stilteweekend / vrouwenweekend / retraite | Wendy Weet Waarom

 3. Ohh dat kuikentje <3 Zo schattig! En heel benieuwd naar het stilteweekend. Heb ik altijd al eens willen doen maar het komt er maar niet van.

 4. Ik ben ook benieuwd naar je stilteweekend!
  Dat pure chocoladeijs ziet er extreem lekker uit. Dat heb ik hier nog nooit ergens gespot eigenlijk.

  1. Ik in Nederland ook nog niet eerder, volgens mij. Toen ik in Polen woonde, was er een ijssalon in de stad waar ze gruwelijk lekker chocolade-ijs verkochten. Ben heel blij dat het recept op de één of andere manier overgewaaid is. 😀

 5. Dat ijs ziet er zó lekker uit! En ik herken wel dat je ineens doodmoe kunt zijn van winkelen. Inderdaad niks meer gewend;). Dat stilteweekend klinkt heel boeiend en goed. Blogje?;)

 6. Zo’n stilteweekend lijkt me best moeilijk. Goed dat je elke dag naar buiten bent geweest. Een ijsje is daarvoor wel een goede stok achter de deur. Ik vind het toch moeilijk om dagelijks naar buiten te gaan, maar ik merk wel dat het met mooi weer makkelijker gaat.

  1. Een zonnetje helpt absoluut! Het zou mij niets verbazen als de paar dagen waarop ik niet buiten ben geweest, grijze dagen waren. En het stilteweekend was inderdaad pittig, maar ook heel fijn. Ik heb er totaal geen spijt van dat ik gegaan ben. Integendeel. 🙂

 7. Interessant, zo’n weekend in stilte! Ga je er nog meer over schrijven? Ik ben wel nieuwsgierig 🙂 Verder klinkt je maand best wel fijn. Hoop dat dat lentegevoel ook snel wat meer in je hoofd komt!

  1. Dankje, dat hoop ik ook! En ja, er komt een blogpost over het stilteweekend. (Nu al vijf reacties die erom vragen. Dan kan ik het moeilijk laten liggen, toch? :D)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *