Meteen naar de inhoud

Reis-inspiratie: mijn wensenlijstje voor 2020

Waar wil ik volgend jaar allemaal heen? Waarschijnlijk gaat het me niet lukken om alle plannetjes af te vinken, maar deze wensen zijn er nu eenmaal, dus schrijf ik ze op. Misschien hebben jullie er op deze manier ook wat aan. 🙂

Mijn reiswensenlijstje 2020

 • Dit jaar kwam mijn beste vriendin (uit Macedonië) mij opzoeken, dus in 2020 is het mijn beurt om haar kant op te gaan. Het liefst zou ik dat combineren met een bezoek aan Bosnië-Herzegovina, Griekenland en/of Bulgarije, want…
 • Ik wil volgend jaar minstens één nieuw land bezoeken. Als in: een land waar ik nog niet eerder geweest ben. Alleen op die manier houd ik mezelf enigszins op schema voor de “40 before 40” (40 landen vóór mijn 40e verjaardag).
 • Over +- een half jaar gaat mijn vader met pensioen, en het lijkt mij leuk om dan met hem een (lang) weekend weg te gaan. Met mijn moeder ben ik jaren geleden een keertje naar Berlijn geweest, en dat was erg leuk. Maar mijn vader en ik zijn nog nooit met z’n tweetjes op vakantie geweest. Wordt tijd!
 • En eigenlijk wordt het ook weer eens tijd voor een bezoek aan Polen. Het is al veuls te lang geleden dat ik voor het laatst in Wrocław – mijn “home away from home” – was. En mijn wodka-voorraad is op. ?
 • Bijkomend “probleem”: ik wil het liefst nul keer het vliegtuig pakken. Dit jaar is het me gelukt om (maar?) één vlucht te maken – van Bergamo naar Eindhoven – en ik heb niet het idee dat ik daardoor veel gemist heb. Het kost iets meer tijd, moeite en (in zekere zin) ook geld, maar dat heb ik wel over voor moeder aarde.
 • Gelukkig valt er nog heel wat te ontdekken in eigen land. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Friesland en Groningen geweest! Voor iemand die al ruim 30 jaar in Nederland woont, vind ik dat best wel schandalig. Dus ook die provincies staan op mijn wensenlijstje.
 • Waarschijnlijk heb ik pas begin 2021 weer tijd voor een hele lange reis, maar misschien kan ik eind 2020 al beginnen met plannen. Het idee dat nu in mijn hoofd zit: Nederland -> Duitsland -> Denemarken -> Zweden -> Finland -> Rusland (St. Petersburg) -> Estland -> Letland -> Litouwen -> Polen(!) -> Duitsland -> Nederland.

En jij? Wat zijn jouw vakantieplannen voor 2020?

16 reacties op “Reis-inspiratie: mijn wensenlijstje voor 2020”

 1. Wauw, dat zijn mooie reisplannen. Altijd fijn om naar uit te kijken. Ik denk dat ik komend jaar weer een weekje op Ibiza zal verblijven en misschien ga ik nog op vakantie met mijn beste vriendin, maar daarvoor mag zij de bestemming bepalen.

 2. wat een hoop mooie reiswensen! In 2020 gaan we sowieso voor het eerst als gezinnetje een weekendje naar Centerparcs. Verder zou ik ooit nog naar Ierland willen en nogmaals naar Londen. Maar dat zal pas over een tijdje zijn met een 5 maanden oude zoontje nu 😉

  1. Hihi, ja ik snap dat die landen/steden dan even moeten wachten. 😉 Maar van andere mensen hoor ik dat Centerparcs in dat geval – als in: met (hele) kleine kinderen – ook heel fijn is. (Ik krijg al kromme tenen bij het idee, maar toch, wie weet, handig voor later. :P)

 3. Ik ben nog nooit in Polen geweest maar dat lijkt me wel de moeite als ik het zo zie! Griekenland kan ik je wel aanraden, zeker eilandhoppen daar als je de tijd er voor hebt. Ik ga naar Sardinië, dat is al gepland. Ik heb best wel wat vakantiedagen op mijn nieuwe job dus ik kan nog wel wat plannen!

  1. Als je toch genoeg vakantiedagen hebt, kan ik je een bezoek aan Polen zeker aanraden! Wroclaw, Krakau, Gdansk, Torun…
   En ik heb “eilandhoppen in Griekenland” al regelmatig voorbij horen komen dus hopelijk heb ik daar volgend jaar (of later) tijd voor! 😀

 4. Ik vind nadenken over reisplannen één van de leukste dingen die er is. Bij mij staat er volgend jaar een vakantie naar Kroatië gepland. Ik was ook van plan om naar Vietnam te gaan, maar dat gaat helaas niet meer door. Ik denk dat een grote of verre reis er volgend jaar verder niet in zit, maar misschien kan ik nog wel wat kortere tripjes maken. Ik ga in januari toevallig een nachtje naar Groningen. Stom hoe je zo’n bestemming dichtbij toch vaak overslaat, hè.

  1. Bij mij blijft het voorlopig ook nog bij “dromen” en niet bij “uitvoeren”, want ik ben half november begonnen met een nieuwe baan. Eerst wat verlofuren en geld sparen. 😉 Maar plannen kan altijd, gelukkig. Veel succes met je nieuwe baan alvast!

  1. Zou je dat ook tegen mijn vader willen zeggen? 😉 Want volgens mij is hij nog niet zo enthousiast… Al ligt dat misschien meer aan de bestemming die ik heb voorgesteld (Berlijn) dan aan het idee op zich, dat weet ik niet.

 5. Mooie plannen. En al is het niet allemaal in 2020, dan komt het later wel. Er moet iets te dromen blijven. Ik ga naar IJsland, dat is al gepland. Verder staat alles nog open. In België zit het in het eerste jaar dat je werkt ook een beetje anders met vakantiedagen. Even afwachten dus, maar er zullen vast meer plannen komen.

  1. Ja precies, er moet iets te dromen blijven. 🙂
   IJsland klinkt ook niet verkeerd trouwens! Mijn broer is daar een paar jaar geleden geweest, en was toen diep onder de indruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *