Meteen naar de inhoud
Een vrouw danst alleen op het strand, bij een ondergaande zon. Misschien is ze vrijgezel, misschien ook niet... Het ziet er hoe dan ook vrolijk uit.

Lekker vrijgezel: hoe vier je (bijna) alle dagen Singles’ Day?

Vandaag is het 11 november. En da’s niet alleen het begin van een nieuwe carnavalsseizoen, maar ook Singles’ Day… Twee dingen waar ik veul ervaring mee heb: carnaval vieren, en vrijgezel zijn.

En ik vind het allebei nog steeds leuk.

Volgens een simpel rekensommetje ben ik nu ruim 97,5% van mijn leven vrijgezel. Alleenstaand. Single. Als ik mijn relaties bij elkaar optel, kom ik niet eens aan één jaar.

En daar baal ik heus weleens van. Niet alleen omdat samenzijn (en samenwonen) absoluut bepaalde voordelen heeft, maar ook omdat ik al zo lang als single door het leven ga, dat ik mij serieus afvraag of ik nog zou kunnen wennen aan een langdurige relatie.

Kijk, wat mij betreft – en de meeste vrijgezellen zullen het (al dan niet stiekem) wel met me eens zijn – valt er meer te zeggen voor “een relatie hebben” dan voor “geen relatie hebben”. Wij mensen zijn nu eenmaal sociale wezens, en als iemand anders jouw voeten warm wil houden… Heerlijk!

Maar dat betekent NIET dat een relatie hebben altijd 100% geweldig is, koek en ei, rainbow unicorns en ze leefden nog lang en gelukkig.

Sterker nog: sommige aspecten van mijn huidige leven zou ik keihard missen zodra ik weer in een relatie beland. De voordelen van vrijgezel zijn. Zoals helemaal zelf bepalen waar ik in het weekend (en op vakantie) heen ga. Een tweepersoonsbed voor mij alleen hebben. Geen gedeelde agenda. Geen rekening hoeven houden met wat mijn Mister Darcy ergens van vindt. Enzovoorts.

Een vrijgezellenbestaan gaat niet altijd over rozen, maar het kán fantastisch zijn! Bij deze mijn tips voor een leuk leven als vrijgezel. Van een expert single lady, voor jullie.

Lekker vrijgezel zijn – tips:

 1. Schaam je er niet voor. Je schamen voor je vrijgezellenbestaan is dé doodsteek voor een happy single life. Waarom zou je dat doen?
 2. Ga alleen op reis. Ik blijf het zeggen.
 3. Geef vooral geld uit aan ervaringen. Op geen enkele dag wordt er wereldwijd zoveel geshopt als op Singles’ Day. Die mensen hebben het niet helemaal begrepen, vrees ik. Natuurlijk kun je jezelf en je (vrijgezelle) vrienden af en toe een cadeautje geven – zie volgende punt – maar van een huis vol rommel spullen wordt niemand echt gelukkig.
 4. Put a ring on it. Profiteer ervan. Doe eens gek. Mijn toestemming heb je – en die van Beyoncé.
 5. Ontdek wat jou gelukkig maakt. Wat heb jij nodig om een gelukkig leven te kunnen leiden? Iemand anders gaat dat waarschijnlijk niet voor je uitpluizen – ook niet als je wél een relatie hebt – dus doe het zelf. Altijd handig.
 6. Investeer in andere relaties. Die met je vrienden en familie, bijvoorbeeld.
 7. Erken je onzekerheden. Als je iets zeker denkt te weten, sta je niet open voor nieuwe kansen en alternatieve opties. Blijf je (positieve én negatieve) overtuigingen in twijfel trekken. Daarmee samenhangend: …
 8. Ga af en toe op date, hoe leuk je het ook vindt om vrijgezel te zijn.
 9. Neem je verantwoordelijkheid. Single of niet, jouw leven = jouw verantwoordelijkheid. Maakt je huidige situatie jou niet gelukkig? Kies dan voor iets anders.

Welke tip spreekt jou het meest aan? Ontbreekt er nog iets in dit rijtje?

Foto: “Dancing” door Moody Fotografi, licentie CC BY 2.0

2 reacties op “Lekker vrijgezel: hoe vier je (bijna) alle dagen Singles’ Day?”

 1. Pingback: "De leukste date- en reisverhalen": waar dapperheid goed voor kan zijn

 2. Pingback: Deze gezichtsmaskers vind ik fijn. Jij misschien ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *