Meteen naar de inhoud

Hier is mijn favoriete snelle recept: een vega wokschotel

Niet lang nadat ik besloot minder vlees te gaan eten, vond ik op internet een vegetarische wokschotel met cashewnoten. Snel en makkelijk te bereiden, met volop groente, en – zo bleek al snel – ronduit geurig en smaakvol.

Het was zover. Ik had mijn favoriete snelle recept gevonden. Een cruciale stap op de weg naar volwassenheid. *pinkt traantje weg*

Nu – zo’n zes jaar later – koop ik nog maar zelden vegetarisch vlees en voorgesneden groente. Maar soms, als ik geen tijd heb om lang in de keuken te staan en geen zin in diepvriespizza… Dan graai ik met liefde zo’n zakje Chinese wokgroente uit het koelvak.

(Voor de Nederlanders: het is deze week de Nationale Week Zonder Vlees. Misschien een mooi moment om óók minder vlees te gaan eten?)

Random Act of Kindness: Deel je favoriete recept met iemand.

De originele versie van mijn favoriete snelle recept komt uit de Allerhande, maar ik heb het een beetje aangepast. (Vier eetlepels olie voor twee personen?! Beetje overdreven, niet?)

Sowieso leent dit gerecht zich goed voor allerlei aanpassingen. Heb je bijvoorbeeld geen verse gember in huis? (Dat gebeurt mij dikwijls.) Gebruik dan gembersiroop, of gemberpoeder, of vergeet de gember gewoon.

Recept: vega wokschotel met cashews

IngrediëntenBereiden
voor 2 personen
200 g (pandan) snelkookrijst
2 el zonnebloemolie
175 g (pittige) vegetarische roerbakblokjes
400 g (voorgesneden) wokgroente
1/2 cm verse gember of een scheutje gembersiroop
1 el Japanse sojasaus
2 el (ongezouten) cashewnoten
1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en bak de roerbakblokjes 2 minuten op hoog vuur. Schep de blokjes uit de wok. (De olie moet achterblijven.)
2. Gooi de wokgroente in de wok en bak, al omscheppend, in 4-6 minuten beetgaar. Gebruik je verse gember? Pers de gember uit boven het gerecht met behulp van een knoflookpers.
3. Doe de roerbakblokjes in de wok bij de groente, even omscheppen, en op smaak brengen met sojasaus. (En gembersiroop, als je geen verse gember gebruikt.)
4. Eet smakelijk! Serveer de cashewnoten erbij.

Jammer dat we via het internet nog geen geur kunnen verspreiden, want geloof me, die mag er ook zijn. 🙂

Wat is eigenlijk jouw favoriete snelle recept?

Lees ook: “golden milk (en een recept voor golden oatmeal)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *