Meteen naar de inhoud
vier vrouwen staan naast elkaar in een grasveld en maken samen hartjes met hun handen

Elfje IV – Internationale Vrouwendag

Vrouwen 
Zo verschillend 
Vereerd en vernederd 
Nog steeds niet gewoon 
Gelijk

Voor wie niet goed opgelet heeft vanmorgen: vandaag is het Internationale Vrouwendag!

In het kader van “de eerste vrouw die…”: wie hoopt er met me mee dat we niet nog jaaaaaren moeten wachten op de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland? Het wordt tijd.


Foto door Melissa Askew op Unsplash

Meer poëzie lezen? Bekijk het overzicht van alle gedichten hier.
Of ga meteen naar de …

2 reacties op “Elfje IV – Internationale Vrouwendag”

  1. Mwa, ik ben denk ik niet feministisch genoeg. Van mij mag de minister-president best een man zijn. Gaat me niet om man of vrouw, maar om daadkracht en goed kunnen besturen enzo. En ja, dat kan een vrouw net zo goed als een man, maar een man ook net zo goed als een vrouw, dus maakt het mij niet uit;). Wel een mooi elfje trouwens!

    1. Oh, ik ben het helemaal met je eens hoor, dat een mannelijke minister-president even goed kan zijn als een vrouwelijke en vice versa, en dat het om zijn of haar kwaliteiten moet gaan, niet om het geslacht. Tegelijkertijd: Rutte is de vijftiende minister-president van Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog, en in dat rijtje staat geen enkele vrouw. Geen enkele. 15 tegenover 0. Welk beeld schetst dat? Dat zowel jongens als meisjes minister-president kunnen worden? En dat zowel mannen als vrouwen over de juiste kwaliteiten kunnen beschikken om MP te worden? Neuh. Dus ik denk dat het (heel) goed zou zijn als daar verandering in komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *