Meteen naar de inhoud

Deze gezichtsmaskers vind ik fijn. Jij misschien ook?

Of je nu single bent of niet, happy of depri, jong of oud of iets daartussenin: een beetje persoonlijke verzorging kan nooit kwaad.

Het boek “Well, That Escalated Quickly” bracht mij op het spoor van de gezichtsmaskers.

Niet dat ik die daarvoor nog niet kende, maar ik gebruikte ze eigenlijk nooit. Zonde van het geld (en het milieu), dacht ik. En als ik een maskertje cadeau kreeg, vergat ik het gewoonweg op mijn gezicht te smeren. Waardoor het al snel verdween in de krochten van één of andere toilettas…

Tot een aantal maanden geleden. Ik zat niet lekker in mijn vel, voelde de hete adem van het “30-jarige monster” in mijn nek, las het boek van Franchesca Ramsey… En besloot mezelf af en toe een maskertje cadeau te doen.

Sindsdien smeer ik bijna elk weekend (op zaterdag of zondag) na het douchen één of andere substantie op mijn gezicht. Zelfgemaakt of kant-en-klaar gekocht.

Mijn drie favorieten (tot nu toe) staan hieronder. In willekeurige volgorde, want de onderlinge verschillen zijn te klein om een zinvolle ranking te kunnen maken.

Maar voor ik begin, nog even iets over mijn huid. Ik heb over het algemeen een vrij droge huid, maar mijn T-zone (voorhoofd, neus, kin) is een stuk vetter. Daarom probeer ik vooral maskers uit die expliciet bedoeld zijn voor een gecombineerde huid.

Dus: welke gezichtsmaskers zou ik gerust nog eens kopen of maken?

1. Peel-off masker honing (Dr. Van der Hoog)

Oh, peel-off maskers… Ik begrijp waarom Franchesca Ramsey erbij zweert. Het laten opdrogen van zo’n masker en het vervolgens als één geheel van je gezicht af trekken heeft wel iets van een wedergeboorte. En een hoog creepy gehalte, maar dat nemen we voor lief.

Peel-off maskers hebben helaas ook een minder toffe kant. Ze stinken. Althans, de varianten die ik tot nu toe ben tegengekomen.

de verpakking van het peel-off masker honing

Ook het Peel-off masker honing van Dr. Van der Hoog ruikt direct na het openen behoorlijk heftig – alsof je zojuist een fles wodka geopend hebt – maar die geur vervliegt gelukkig snel. Het aanbrengen en verwijderen van het masker verliep vlotjes, en na afloop voelde mijn huid egaal aan en (zoals beloofd) “diepgaand gereinigd”.

2. DIY Muntmaskertje (via beautylab.nl)

Alle ingrediënten voor dit muntmaskertje heb ik standaard in huis, dus da’s alvast makkelijk.

Van links naar rechts: yoghurt, munt, honing, havermout en citroen.

Jammer genoeg bleek mijn blender niet goed overweg te kunnen met zulke kleine hoeveelheden. Het resultaat zou egaal moeten zijn, maar dat kreeg ik niet voor elkaar. Toch heb ik het klonterige mengsel uiteindelijk gewoon op mijn gezicht gesmeerd. Waarom niet, toch?

Het effect daarvan deed me een beetje denken aan de crew van de Vliegende Hollander, in de Pirates of the Caribbean films…

Just kidding.

Na 20 minuten mocht ik het masker weer afspoelen met lauwwarm water. Tijdens die 20 minuten voelde ik in mijn huid van alles gebeuren – de pepermunt, yoghurt en citroen prikten een beetje – maar het resultaat mocht er zijn: twee dagen nadien voelde mijn huid nog steeds zachter aan dan normaal.

3. Gezichtsmasker Multi (Kruidvat)

Ook bij kant-en-klare gezichtsmaskers verloopt niet altijd alles geheel volgens plan. (Het ligt vast aan mij.)

Zoals bij gezichtsmasker Multi van het Kruidvat.

Ik had de inhoud van één van de twee zakjes al over mijn hele gezicht gesmeerd – een lekker ruikend kleimasker met jojobaolie – toen ik ontdekte dat het masker uit twee verschillende delen bestaat. Deel 1 voor de T-zone, en deel 2 voor de rest van het gezicht.

Op dat moment zat mijn hele gezicht – inclusief T-zone – al onder de inhoud van zakje 2.

Oeps.

close-up van de verpakking, met daarop de tekst "1: use on T-zone"

Toen heb ik het andere deel – met actieve houtskool – een week later maar gebruikt, op mijn T-zone uiteraard. Was een stuk minder zwart en “reinigend” dan ik gehoopt had, maar dat laatste kan ook te maken hebben met mijn flater van de week ervoor.

Al met al wil ik dit masker – net als de andere twee gezichtsmaskers – zeker nog eens proberen. (Maar dan wél volledig “volgens de boekskes”.)

Hebben jullie nog tips voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *