Meteen naar de inhoud
doorgeknipt polsbandje van het hostel in Boedapest

Dag 32 – “Oost, west, thuis best”?

Op één van de laatste avonden in Frankfurt, merkte ik bij mezelf dat ik het reizen een beetje beu begon te worden. Ik had behoefte aan een diepgaand en lang gesprek. Het tegenovergestelde van het soort gesprek dat mensen die elkaar voor het eerst tegenkomen, meestal aangaan. Met de nadruk op “meestal” want zoals bij alles eigenlijk bestaan er ook hier wel degelijk uitzonderingen op…

Maar goed, het zag er niet naar uit dat ik in Frankfurt een dergelijk gesprek zou hebben. Daarbij leek het me ook wel weer fijn om in mijn eigen bed te slapen. Er gaat sowieso weinig boven je eigen bed, maar het verschil tussen een stapelbed in een gedeelde slaapzaal en mijn bed kan echt schrijnend groot zijn. En eenmaal thuis zou ik ook ein-de-lijk de laatste twee afleveringen van het nieuwe seizoen “Orange is the new Black” kunnen zien. (Persoonlijke aantekening: nooit meer aan een nieuwe reeks beginnen vlak voordat je op reis gaat! Voor je het weet heb je nét niet genoeg tijd om alles te bekijken…)

Fast forward naar het moment dat ik de deur naar mijn zoldertje opendeed. De reis naar huis was goed verlopen en ik had nog steeds bijna al mijn spullen. (In Belgrado en Ljubljana ben ik mijn haarborstel en mijn shampoo verloren, maar daar was ik al van op de hoogte.)

Binnen stonden mijn spullen nog precies waar ik ze had achtergelaten, en ik had ze – op mijn bed na – niet gemist. En waar ik van tevoren dacht dat de goede gesprekken thuis vanzelf zouden komen, bleek dat in het echt toch een beetje tegen te vallen…

Kortom: ik was nog maar nét terug in Nederland, of ik had het alweer gezien.

Als je na een reis van een maand(!) thuiskomt, en dat moment zich al gauw ontpopt tot het vervelendste van de hele reis… Dat voelt niet goed. “Oost, west, thuis best”, toch? Nou, blijkbaar niet. Er moet hoognodig iets veranderen aan dat “thuis” van mij.

Zie daar: prioriteit numero uno voor de komende tijd. Het gaat niet van een leien dakje – wat wil je, na zo’n harde landing? – en het gaat (wederom) ten koste van mijn goesting om te schrijven, maar ik doe mijn best. Ik wil binnenkort nog een overzicht plaatsen van de reis. (Hoe kom je van A naar B, wat kost het, waar moet je zeker eens gaan kijken?) En voor de rest zien we wel.

O ja, en ik heb ter afsluiting ook nog een kort filmpje gemaakt van mijn video-opnames onderweg. #Katzwijm #CreaBea #GelukkigHebbenWeDeFotosNog

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *