Meteen naar de inhoud

Dag 1 – Wendy in Vliegtuigland

Helaas kan ik de slaap niet meer vatten door de kramp in mijn ledematen en de warmte op deze kamer, dus vandaar een update op dit vroege uur. Hopelijk schrijf ik de volgende berichten een stuk later.

Gisterochtend stond ik rond negen uur op Schiphol en ik zou rond drie uur ’s middags in Ljubljana zijn. Maar helaas, het vliegtuig van Schiphol naar Charles de Gaulle (Parijs) had 20 minuten vertraging en dat bleek net een paar minuten teveel om mijn aansluiting naar Ljubljana te kunnen halen.

Belangrijke ‘vlieglessen’ die ik tot nu toe geleerd heb:
1) Zorg er altijd voor dat je minimaal 2 uur vantevoren op het vliegveld staat.
2) Neem geen genoegen met minder dan anderhalf uur overstaptijd, ook niet als je overstapt naar een vliegtuig van dezelfde luchtvaartmaatschappij.

Overigens herkende ik Rotterdam vanuit de lucht, dankzij de Erasmusbrug, en vervolgens kon ik de Zeeuwse eilanden duidelijk zien, en Bergen op Zoom, en de Schelde, en vervolgens moest ik mijn hoofd echt tegen het raam plakken om Ossendrecht te kunnen zien, maar het is me gelukt!

Enfin, op Charles de Gaulle moest ik dus op zoek naar de klantenservice. Daar werd mijn ticket (kosteloos) omgeboekt naar een ticket richting München en daar moest ik dan weer overstappen op een vliegtuig naar Ljubljana. Een andere manier om dezelfde dag nog in Ljubljana te komen, was er niet. Gelukkig kreeg ik wel een tegoedbon om eten te kunnen kopen, toen ik daarom vroeg, maar voor €8,00 kun je op een vliegveld maar weinig bikken.

Rond vier uur vertrok het vliegtuig naar München – nogmaals, ik had om drie uur in Ljubljana kunnen zijn – en ongeveer anderhalf uur later stond ik in Duitsland. Wie had dat gedacht? Tegen die tijd was ik ‘Vliegveldland’ al behoorlijk beu. Het tl-licht, de eenheidsworst, de Business Class… Maar goed, het vliegtuig naar Ljubljana vertrok pas om negen uur, dus ik moest nog even volhouden…

‘Vliegles’ no. 3:
3) Hoe beu je het ook bent, loop toch altijd even een rondje. Voor je het weet stuit je op een machine waar gratis lekkere Wiener Melange (of koffie, of thee…) uit komt.

Dat vliegtuig naar Ljubljana vertrok bijna een uur later dan gepland, vanwege de turbulentie op weg naar München (leuk vooruitzicht) en omdat alle passagiers met bussen naar het vliegtuig gebracht moesten worden. Och ja, een uurtje erbij, waarom niet he?!

Eenmaal in het vliegtuig bleek ik geen ‘buren’ te hebben: het vliegtuig zat nog niet eens halfvol. Dus kon ik mijn benen op de bank kwijt – ik had inmiddels ontzettende spierpijn – maar slapen lukte niet want het vliegtuig schudde inderdaad behoorlijk.

Uiteindelijk kon ik pas rond kwart voor elf mijn koffer van de band plukken. Toen moest ik met een taxi naar het hostel want het openbaar vervoer van het vliegveld naar Ljubljana ligt op dat uur al stil. De rekening heb ik, eenmaal in het hostel, meteen naar KLM gestuurd want ik vind dat zij verantwoordelijk zijn voor die gemaakte kosten (8 keer zo hoog als de kosten voor een gewone buskaart). Nu maar hopen dat zij mij gelijk geven…

1 reactie op “Dag 1 – Wendy in Vliegtuigland”

  1. Wat leuk dat we weer met je mee mogen reizen.
    Dankjewel dat je dit met ons wilt delen.
    We zien uit naar je volgende verhalen en wensen je een goede tijdsplanning ;), goede aansluitingen, geen vertragingen, een mooie reis, lekker eten, goed weer en leuke ontmoetingen toe!
    Veel liefs, Jeanine en Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *