Meteen naar de inhoud
Mauerpark

arm aber sexy

Vrijdagmiddag na het werk hadden mijn kamergenootje en ik afgesproken met een Poolse jongeman, op de parkeerplaats van de Lidl, in een buitenwijk van Wrocław. Niet voor louche zaakjes, maar voor een goedkope rit naar Berlijn, via BlaBlaCar. Gewoon, omdat het kan. (En om Martin, een vriend van Zorica, op te zoeken.)

Drie uur later en 40 złoty armer – circa 10 euro, per persoon – stonden we voor de deur van ‘The Cat’s Pajamas’, mijn favoriete hostel aldaar. Volgens Martin hadden we beter een centraler gelegen hostel uit kunnen kiezen, om zo te bezuinigen op het openbaar vervoer. Maar Berlijn is zo verschrikkelijk groot dat je voeten vroeg of laat toch gaan smeken om een ritje met de U- of S-bahn… Dan kun je – volgens mij – maar beter een goed en goedkoop hostel kiezen dat zó ver uit het centrum ligt, dat je de kosten van een dagticket er makkelijk uit kunt halen.

We bezochten bijna alle toeristische hotspots van de stad (aangezien het voor Zorica de eerste keer was). We dronken bier op weg naar een bierfestival – “want eenmaal daar betalen we drie keer zoveel”. We vielen bijna in slaap op een rustig strandje in de buurt van Checkpoint Charlie. En we bezochten de hipsterhemel: Flohmarkt im Mauerpark. De prijzen zijn er navenant, maar dat neemt niet weg dat je er goed kunt vertoeven op een warme zondagmiddag.

En zondagavond om zeven uur stapten twee jongedames – arm aber sexy – in een kleine gele Seat, die hen weer terugbracht naar Wrocław.

schommel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *